Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedemiddag, Een week geleden op zondag heb ik zo'n 0,4 gram cocaïne gebruikt gecombineerdmet alcohol. De keren dat ik dit eerder heb gedaan zijn op één hand te tellen en er zat altijd minimaal een maand tussen. Op zondag heb ik nergens last van gekregen, maar in de dagen daarna kreeg ik steeds vaker episodes van druk op mijn borst en onregelmatige ademhaling/hartslag. Het komt sinds donderdag dagelijks een keer terug en meestal als ik slaap en dan word ik daar wakker van. Het duurt 10 tot 30 minuten en dan is het weg en gaat weg als ik in beweging kom. Ik ben twee keer in het ziekenhuis geweest voor een ECG en bloedprikken, maar daar is niks uitgekomen. Kan het zijn dat dit nog steeds de nawerking is van de cocaïne? Heeft het met angst te maken of zouden de artsen iets over het hoofd hebben gezien zoals vaatspasme of iets dergelijks? Ik ben bang dat ik bij mezelf blijvende schade heb aangericht. Dit was voor mij in ieder geval de laatste keer... Ik hoop dat u mij met uw expertise meer kunt vertellen.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Ik wil je allereerst geruststelllen. Je zult herstellen. Ik lees dat je de keuze gemaakt om te stoppen met alcohol en drugs, dat lijkt mij een goede keuze. Zo geef je jezelf de mogelijkheid te herstellen. 

Je geeft eigenlijk al een beetje antwoord op je vraag. Ik denk niet meteen aan een vaatspasme of schade aan je hart. Dat zou ook uit de testen gekomen zijn. Maar ik denk meer in de richting van angst en stress. Je maakt je veel zorgen lees ik en dat is ook logisch gezien je bang bent voor schade. Alleen kan het ervaren van angst ook voor hartkloppingen en een druk op de borst zorgen. Het zorgt tevens voor onregelmatige en oppervlakkige ademhaling. Persoonlijk denk ik daarom ook dat je het meer in de angstrichting kan en mag zoeken. Ook mede omdat je al medisch nagekeken bent.

Het gebruik van drugs kan een stressreactie veroorzaken, wat voor vervelende angst kan zorgen. Zeker als je daar mogelijk meer gevoelig voor bent. Probeer daarom in de komende tijd voor wat ontspanning te zorgen en als je merkt dat je angstig wordt; probeer je zelf dan te kalmeren door o.a. goed op je ademhaling te focussen. Diep inademen door de neus, vathouden en dan rustig uitademen door de mond.

Mocht je er verder over willen praten, neem dan contact op met het landelijk medisch spreekuur partydrugs.

Je komt er sowieso weer bovenop, sterkte!

Vriendelijke groet,

Calvin

25 augustus 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG