Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste Drugs Info Team, Afgelopen weekend ben ik een weekend naar een festival gegaan. Hier heb ik 3 dagen gebruikt. Waarvan 1 dag XTC en MDMA en 2 dagen een halve 4FMP +/- 100 mg en daarna overgegaan na 2 uur naar XTC en MDMA. Nu heb ik mega last van soort van trillingen vanaf mijn nek naar mijn hoofd en trillingen in me vingers en voeten. Ook ben ik heel erg overgevoelig. Ook ben ik momenteel angstig dat het iets ergs is en ik ben af en toe licht in me hoofd. Ik ben 26 jaar oud en gebruik nu iets korter dan een jaartje drugs. Ik weeg rond de 80 kilo en ben 1.78 lang. Over de hoeveelheid gebruikt durf ik weinig te zeggen, maar zal een +/- uitleg geven. Vrijdag: begonnen vanaf 4 tot 2 uur snachts rond de 1.5 pil en 3 pinkpunten MDMA. Zaterdag: begonnen vanaf half 3 tot 12 a 1 uur snachts met 100 mg 4FMP, na 2 uur 1 kwartje xtc daarna rond de 1.5 xtc pillen en rond de 5 likjes mdma. Zondags: begonnen vanaf half 2 tot een uurtje of 11 a 12 uur savonds. Weer begonnen met 100mg FMP en daarna weer een beetje hetzelfde als zaterdag alleen iets meer MDMA gelikt en vaak ook tegelijk gebruikt, dus een kwartje xtc en een pinkpuntje MDMA. Graag hoor ik van jullie aangezien ik mij erg druk maak. Groetjes, M.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed dat je deze vraag stelt! Voor wat ik lees heb je tijdens een weekendfestival iedere dag drugs gebruikt en maak je je erg zorgen. Ik wil je daarom gelijk geruststellen. Je hebt niets kapot gemaakt in je lijf of in je hersenen, maar ervaart nu de kater symptomen van het overmatige gebruik van oppeppende drugs. De symptomen die je namelijk beschrijft komen erg vaak voor bij xtc en 4fmp. Het lichte gevoel in je hoofd, de spierspanning i.c.m. het trillen en het angstige gevoel. Het angstige gevoel komt vaak voor doordat deze middelen een bepaald effect op ons hebben en wanneer het uitgewerkt is dat het lichaam en het bewustzijn anders aanvoelt dan normaal. Als je daar gevoelig voor bent zoals jij beschrijft, dan kan dit angst triggeren. Dus nogmaals, wat je ervaart komt vaak voor bij het gebruik van deze drugs en gaat ook zeker weer over. Het is alleen meer aanwezig dan in jouw eerdere drugsgebruik en dat heeft alles met de hoeveelheid drugsgebruik en de mogelijke slechtere nachtrust.

Ik wil je kort nog wat uitleggen over de spierspanningen en trillen dat je ervaart. Mdma (werkzame stof in xtc) en 4fmp verhogen allemaal de spierspanning in het lijf. Dat kan in de dagen erna gaan resulteren in dat jouw spieren tijdelijk trillen. In de dagen erna zal dit langzaam gaan verminderen. Dat geldt ook voor het lichte gevoel in je hoofd, dat mogelijk door wat overbelasting, slecht eten en het effect dat deze middelen hebben op je bloeddruk, hartslag etc.

Op onze pagina over angst lees je wat meer informatie over hoe dit kan ontstaan en welke acties jij kunt doen om dit te verminderen. De angstklachten zullen vroeg of laat weer voorbij gaan. Het beperken van de angstige negatieve gedachten is een belangrijke actie. Daarvoor kun je zelf veel doen. Gebruik een langere periode even geen alcohol en drugs en beperk het gebruik van koffie en energydrankjes. Deze middelen kunnen je klachten verergeren. Hanteer de komende tijd ook een goed dag- en nachtritme en probeer stress te vermijden voor zover dat kan. Probeer je klachten ook niet te Googlen of er te veel op te focussen. Dit kan een vicieuze cirkel in stand houden. Je focust dan veel op de klachten, dat voor meer angst en stress kan leiden en dat maakt de klachten ook vervelender/heftiger.

Hopelijk kom je er weer snel bovenop! En voel je vrij conact op te nemen als je nog een vraag hebt.

Vriendelijke groet,

Calvin

25 augustus 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG