Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

verwachte werking dexamfetamine met truffels Ik plan een eerste dag truffels. Ik slik normaliter 2x5mg dexamfetamine (8u en 13u), dagelijks. Ik wil weten of mijn ervaring met MDMA en met wietcake voorspellend zijn voor het verwachte effect van truffels. Kan daar een voorspelling over gedaan worden? In mijn ervaring met MDMA was de combinatie dexamfetamine en mdma niet prettig: ik werd er onrustig en geirriteerd van. met wietcake is dexamfetamine ok mits ik ná de eerst halfwaardetijd van de dexamfetamine wietcake inneem (dus 13u+5u=na 18u). Ik wordt er dan wat gefocused van en rustig en slaap goed naderhand. De dag geen dexamfetamine icm MDMA was een goede zet ook. ik plan nu de dag voor de truffel-dag géén dexamfetamine, en ook op de dag zelf niet. is het de dag er na een goed idee om wél mijn reguliere dosis te nemen? dank voor het meedenken

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt dexamfetamine eerder met MDMA of wietcake gecombineerd. De ervaringen van dex+MDMA en dex+wiet waren niet altijd even prettig. Je wilt graag weten of deze ervaringen iets zeggen over hoe je zal reageren op dexamfetamine in combinatie met truffels. Je uiteindelijke vraag is of je beter wel of juist niet je dagelijkse dosering dexamfetamine moet nemen wanneer je truffels gebruikt.

MDMA, THC (wietcake) en truffels werken allemaal op een erg verschillende manier. Het is daarom niet te zeggen of de ervaringen die je met MDMA en THC hebt gehad iets zeggen over de ervaring die je met truffels zou hebben.

Je schrijft: 'ik plan een eerste dag truffels'. Ik ga ervan uit dat je bedoelt dat het de eerste keer is dat je truffels gaat gebruiken. Wanneer je voor de eerste keer een middel besluit te gebruiken, is ons advies sowieso om dit niet te combineren met andere middelen of medicijnen die je beleving beïnvloeden. Kijk eerst met een lage dosering truffels hoe dit valt, wat het effect bij jou is, of je dit een prettig effect vindt, enz. Je plan om een dag vooraf en op de dag zelf geen dexamfetamine te nemen is daarom denk ik een goed plan.

Bij een eerste keer gebruik van psychedelica is het goed om onze pagina over drug, set en setting te lezen. Bij gebruik van psychedelica zoals truffels hebben de set en setting (jij zelf en jouw omgeving) een enorme invloed of het effect dat je gaat beleven. Zeker bij een eerste keer is het prettig om die zorgvuldig te kiezen. 

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

 

03 november 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG