Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Voor long covid ben ik in het proces van met LDN voorgeschreven krijgen. Vanwege long covid zit ik reeds een jaar aan 40mg citalopram dagelijks. Ik ben een recreatief drugsgebruikers en heb tot nu toe vooral opgelet dat ik met mdma en xtc let op mg per kg lichaamsgewicht. Verder heb ik ook cocaïne, 3mmc, ghb en ketamine voorzichtig uitgeprobeerd en ik heb tot nu toe nul negatieve ervaringen. Ik drink bijna geen alcohol meer omdat ik daar bij merk dat ik heel snel de effecten voel. Mijn vraag is; als ik LDN introduceer, waar moet ik dan op letten? Zijn er wisselwerkingen tussen LDN en de bovengenoemde drugssoorten? Of tussen LDN en psychedelica? Los van long covid heb ik geen onderliggende mentale of fysieke condities om rekening mee te houden. Ik zou heel erg geholpen zijn, ik wil uiteraard enkel 'veilig' gebruiken. Met vriendelijke groet,

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je vraagt naar de wisselwerking tussen LDN (lage dosis naltrexon) en bovengenoemde drugs. Tevens gebruik je citalopram wegens long COVID. 

Citalopram is een SSRI, heropnameremmer van serotonine, zodat combinatie met serotonerge middelen zoals XTC/MDMA en 3-MMC, maar ook psilocybine en cocaine wordt afgeraden. Er kan dan het serotoninesyndroom optreden. Je geeft aan dat je heel voorzichtig uitgeprobeerd hebt en geen negatieve ervaringen hebt gehad. Blijf alert op voorzichtigheid met laag doseren en geen combigebruik, want als je meerdere serotonerge middelen gebruikt in lage dosering kan alsnog het serotoninesyndroom ontstaan door de optelsom. 

Bij frequent gebruik van drugs kan je slaap verstoren en je stemming beinvloed worden. Dan zou de longCOVID mogelijk kunnen verergeren. Wanneer je op een dag erg vermoeid bent, is de set niet gunstig en kun je eerder bad gaan op drugs. 

De dosering naltrexon bij LDN is erg laag. Er zijn dan nauwelijks bijwerkingen als hoofdpijn, slaperigheid en maagdarmklachten te verwachten. Met bovengenoemde drugs zijn verder geen wisselwerkingen te verwachten. 

Ik wens je veel beterschap bij het herstellen van longCOVID.

Met vriendelijke groet,

Trijntje E

drugsarts 

 

 

16 februari 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG