Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hey Ik had wat vragen: Kan je alcohol vervangen met ghb bij verslaving aan alcohol? gezien ik overal lees dat de effecten vrij het zelfde zijn, al vind ik petsoonlijk het effect van ghb veel lekkerder en werkt het bij mij niet verslavend en alcohol werkt helaas wel verslavend... Mijn volgende vraag is ik gebruik 2 maal daags 20mg methadon en voor het slapen diazepam promethazine en soms nog een andere benzo en bij veel pijn neem ik codeïne 10mg en ik rook voor het slapen cannabis in een extreem kleine hoeveelheid. Kan dit samen met ketamine wanneer ik de ketamine op een ander tijdstip neem? Als ik de dag later ketamine wil gebruiken met een ligte dosis van 0,020 gram. En klopt het dat als je ketamine neemt je geen zin meer in alcohol hebt? En nog een vraag namelijk kan ik bij mijn dagelijkse medicatie ook xtc/mdma of 2cb of tusi(pink cocaine) of 4/3mmc of 3cmc of 3mec nemen of speed of msgic truffels?(niet tergelijkertijd met medicatie net als de ketamine, niets met medicatie op behalbe 20 mg methadon) Ik neem medicatie pas voor ik ga slapen uitgezonderd methadon. Overigens had ik laatst vloeibare xtc het zat in een klein buisje en was blauw van kleur alleen na navraag was het absoluut geen blue 69 maar vloeibare mdma, mijn vraag is bij deze dus: hoe doseer je het? Overigens hoe doseer je tusi (pink cocaine)? Overigens gaat drank en (snuif)cocaine en benzo's er makkelijk bij mij in en heb er hoge tolerantie voor, vooral alcohol en benzo's ook in combinatie en soms ook in combi met coke. Alvast enorm bedankt! Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vragen. Ik vat het kort samen. Je vraagt je af of je jouw alcoholgebruik kan vervangen met ghb wegens een alcoholverslaving, je vraagt je af of je ketamine kan nemen bovenop jouw medicatie en cannabisgebruik, je vraagt je af of je naast je dagelijkse medicatie xtc en 3- of 4mmc kunt gebruiken en tot slot vraag je je af hoe je vloeibare xtc en tusi doseert. 

Allereerst; de hoeveelheden middelen die je benoemt en met elkaar combineert raden wij ten alle tijden af. Voor wat ik lees, gebruik je dagelijks alcohol, methadon, diazepam, codeïne en cannabis. Daar bovenop overweeg je ghb, ketamine en verschillende designerdrugs. Ik lees ook over pijn. Mogelijk heb je last van bepaalde aandoeningen? Deze combinaties zijn niet bevorderlijk voor jouw gezondheid en kunnen ook voor onvoorspelbare interacties zorgen. Bovendien weten we ook nog maar weinig over de lange termijn risico's van de combinaties en sommige nieuwe middelen. Dus op jouw vraag over ketamine combineren bovenop de andere middelen is het antwoord kort; gebruik dit er niet bij. Het is niet persé kloppend namelijk dat je van ketamine minder trek in alcohol krijgt. Dat kan per persoon verschillen. Ook het gebruik van xtc, pink cocaïne, 3- of 4mmc, 3cmc, 3cmec, speed of truffels raden wij je af om te gebruik in combinatie met methadon, alcohol en de benzodiazepines. Ook als je overdag geen benzo gebruikt hebt; dan zal het gebruik van benzo's van de dag ervoor nog invloed hebben. Überthaupt het combineren van middelen raden wij af.

Dat gezegd hebbende. Wij denken dat het onverstandig is om jouw alcoholgebruik te vervangen met ghb. Een alcoholverslaving, zoals je dat zelf beschrijft, kan een hardnekkige verslaving zijn en wanneer je dit gaat vervangen met ghb is de kans zeer groot dat je daar een verslaving aan gaat ontwikkelen. Zoals van alcohol bekend is, is deze verslaving niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk verslavend. Dat geldt ook voor ghb, echter in de lichamelijk ontwenning en de craving van ghb vele malen intenser. Het afkicken hiervan wordt ook moeilijker bevonden door ex-gebruikers. Als je overweegt of wil stoppen met het gebruik van alcohol raden wij je aan om hulp te zoeken van de specialistische verslavingszorg. Je huisarts kan jou hierbij ondersteunen en ook naar een zorginstelling toeleiden. Indien je behoefte hebt aan een laagdrempelig gesprek kun je dat ook eventueel bij de preventieafdeling van een instelling voor verslavingszorg aanvragen. 

Tot slot vraag je je af hoe je het blue 69 en tusi (roze cocaïne) het beste kunt doseren. Beide middelen zijn erg lastig te doseren en dat heeft vooral te maken met het feit dat de samenstellingen van beide drugs nogal kan verschillen. Stap 1 is daarom ook de drugs te laten testen. In blue 69 zit meestal alcohol, ghb, mdma en amfetamine. De werking van Blue 69 is moeilijk te voorspellen omdat er middelen inzitten die elk een ander effect hebben en elkaar ook kunnen versterken. Indien getest weet je al wat beter wat erin zit, maar dan nog blijft de dosering ontzettend lastig. Neem er daarom ook het liefst zo weinig van en wacht een anderhalf uur voordat je bijneemt. Zodat je zeker weet dat je 'effect' voelt. Ga je eerder bijnemen dan loop je het risico dat al het effect in een keer tegelijk komt. Ook het gebruik van blue 69 raden wij liever af, wegens het feit dat het om combineren van middelen gaat. Wat betreft roze cocaïne, dit bevat eigenlijk nooit cocaïne, maar betreft vaak een mix van 2c-b en ketamine. Indien je daar niet goed op voorbereid bent, kan je een trip overweldigend zijn als je een coketrip verwacht en je gaat door de 2c-b hallucineren. Ook deze combinatie raden wij af. Indien je er toch voor kiest om het te gebruiken, laat het in ieder geval van te voren testen zodat je weet om welke drugs het gaat en doseer wederom zo laag mogelijk en wees terughoudend met bijnemen. 

Hopelijk kun je hier iets mee en voel je vrij om ons te benaderen indien je daar behoefte aan hebt! 

Vriendelijke groet,

Calvin

05 april 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG