Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goeiedag, Ik slik nu 3 weken Terbinafine en ga naar een festival toe. Nu wil ik daar drugs of alcohol gaan doen. Ik vroeg me af wat de gevaren zijn met speed, XTC of alchohol (elk appart, ik ga de drugs niet combineren) in combinatie met Terbinafine. En of dit kan. En zo ja, welke dan de minst schadelijke is.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je gaat naar een festival maar gebruikt momenteel nog Terbinafine. Je wilt weten wat de wisselwerking zou zijn met xtc, speed of alcohol. 

Als je drugs wilt gebruiken in een periode waar je ook medicatie gebruikt is het ten eerste altijd handig om even te kijken naar de bijwerkingen van de medicatie. Bij Terbinafine zijn deze onder andere: opgeblazen gevoel, misselijkheid, buikpijn, diarree, verminderde eetlust. Pijn in spieren en gewrichten en allergische huidreacties. Verder ook vaak hoofdpijn, vermoeidheid en je ziek voelen. Als je daar last van hebt doet dit ook iets met je "set". Dit heeft invloed op je ervaring. Zie daarvoor ook onze pagina over drug, set & setting.

Terbinafine combineren met XTC of speed geeft een extra risico op overdosering. Dat komt omdat terbinafine een enzym remt dat XTC en speed afbreekt. Mocht je beslissen om dit wel te gebruiken, doseer dan lager dan je gewoonlijk zou doen. Normaal advies zou zijn ongeveer 1 à 1,5 mg per kg lichaamsgewicht. Nu zou ik zeggen max 1 mg per kg, maar liever nog minder, of nog liever niet.

Combineren met alcohol zegt onze arts ook over; beter niets, maximaal 1 of 2 glazen.

Kan je hiermee verder? Stuur mij anders nog een bericht. 

Groet,

Celeste

29 maart 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG