Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ik heb nu een hele lichte dosis citalopram voorgeschreven gekregen en ik las dat dit riskant kan zijn in combi met bepaalde drugs als serotonineblokremmer. (Feest nu sws heel weinig met drugs, want weet, slecht in je vel zitten is daarvoor ook niet handig) Maar als ik toch een keer een feestje heb, is er iets wat ik wel veilig kan nemen? Ik ben verder niet verslaafd, ook heb vrijwel nooit een dip erna door niet meer te afteren/xtc over te slaan. Van Mdma en xtc weet ik nu dat het niet verstandig is, maar zijn er andere dingen, het liefst uppers, die nog wel kunnen? Denk aan: 3mmc, coke, keta En is het verstandig/ onverstandig als ik toch iets probeer dat ik dan die avond mijn dosis citalopram oversla?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Sorry voor het erg late antwoord.

Over de combinatie van antidepressiva met xtc en andere middelen die serotonine verhogen hebben we deze link.

Het is beter om ten tijde van behandeling van angst of depressie geen drugs te nemen. Want ze hebben altijd kortere of langere tijd invloed op je stemming.

Citalopram overslaan is een slecht idee, omdat je bloedspiegel dan weer moet herstellen en omdat je misschien ontwenningsverschijnselen krijgt.

3-MMC en cocaïne bemoeien zich ook o.a. met serotonine als is dat minder dan bij xtc. Ketamine heeft dat het minst.

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

07 mei 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG