Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Halloo, Van de dokter heb krijg ik een antibiotica kuur. 7 dagen lang 2x per dag metronidazol + claritromycine vanwege een maagbacterie. Hierbij krijg ik 2x per dag een maagbeschermer. Daarnaast voel ik mij heel goed en heb ik nergens last van! Op vrijdag ochtend ben ik klaar met mijn kuur, zaterdag heb ik een festival en wil ik 4fmp gebruiken mits dit veilig is. Zitten hier zorgwekkende risico's aan verbonden? Als dat zo is blijf ik namelijk gewoon nuchter. Als ik tijdens mijn kuur bijwerkingen ervaar, lijkt met mij sowieso niet verstandig.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Bedankt voor je vraag. Uit je vraag haal ik niet helemaal of je afgelopen vrijdag de laatste medicatie van je kuur hebt gehad, of dat dit voor aankomende vrijdag geldt. Hier evengoed een antwoord.

Lees sowieso voor wat meer algemene informatie over medicatie en drugsgebruik. Daarna kijk je goed naar de bijwerkingen van de medicijnen. Bij claritromycine komt vaak voor misselijkheid, braken, diarree, buikpijn, hoofdpijn en slapeloosheid. Bij metronidazol komt soms tot zelden voor; hoofdpijn, misselijkheid, braken, diarree en buikpijn. Ook duizeligheid komt weleens voor. Ook komt zelden een blaasonsteking voor, door moeite met plassen. Deze bijwerkingen kunnen ook komen door het 4-fmp gebruik komen en kunnen door het drugsgebruik ook erger worden. Goed dat je dus geen plannen hebt om te gebruiken als je bijwerkingen ervaart! Daarbij is het ook af te raden om te gebruiken als je je nog niet fit voelt. Omdat 4-fmp een relatief nieuw middel is en er nog maar nauwelijks onderzoek naar gedaan is, kunnen wij je helaas ook weinig informatie geven over de mogelijke wisselwerkingen tussen 4-fmp den jouw medicatie. 

Tot slot nog over 4-fmp zelf. Zoals eerder beschreven is er dus weinig onderzoek gedaan naar deze drug. Dat betekent dat er maar weinig bekend is over de risico's op zowel korte als lange termijn. 4-fmp is ook een lange tijd in opspraak geweest, voornamelijk door een aantal heftige gezondheidsincidenten. De incidenten variëren van lichte klachten als hoofdpijn tot aan hersenbloedingen en problemen met het hart. Er zijn ook mensen die overleden zijn door het gebruik van 4-fmp en ook mensen aan een hersenbloeding ten gevolge van 4-fmp. De klachten van 4-fmp beginnen echter altijd mild, zoals het ervaren van hoofdpijn. Indien je dat ervaart, bezoek dan liever te vaak de EHBO post dan te weinig. Mede door deze gezondheidsincidenten raden wij het gebruik van 4-fmp dan ook liever af. En daarnaast is de 4-fmp sinds het verbod in Nederland, lang niet even zuiver meer als toen het nog 'legaal' was.

Vriendelijke groet,

Calvin 

26 april 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG