Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste meneer/mevrouw, Mijn vriendin slikt sinds kort MAO-remmers (Aurorix) als medicijn voor ADHD. Wij gaan af en toe wel eens naar feestjes waar we xtc en 4fa gebruiken. Ook gebruiken wij wel eens trip middelen zoals truffels en 2cb. Na wat onderzoek hebben we gevonden dat het niet slim is om MAO-remmers met serotonine beinvloedende middelen te combineren. Als zij toch een keer wat van deze middelen wil gebruiken, wat raden jullie dan aan? Misschien een tijdje stoppen met de MAO-remmer?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat goed dat julie dat al hebben gevonden. Deze combinatie is echt gevaarlijk.

Een tijdje stoppen is een idee, maar het heeft nadelen:

  • De behandeling wordt gestaakt .
  • Er kunnen ontwenningsverschijnselen komen. Als je die hebt, kunnen drugs een bad trip opwekken.

Dit stoppen moet eerst een keer zonder gebruik getest worden. Via een afbouwschema. Bijvoorbeeld 5 dagen 300mg.  5 dagen 150,   5 dagen 75 mg en dan 0.  Dit is een richtlijn, Het kan sneller, maar het kan ook langzamer nodig zijn.  

Hoe lager de dosis Aurorix en hoe lager de dosis MDMA hoe kleiner het risico op het levensbedreigende serotonine syndroom. Maar wij raden het combineren af.

Bijwerkingen van Aurorix moeten ook afwezig zijn bij eventueel drugsgebruik. Dat zijn onder andere: slaapstoornis, duizeligheid, hoofdpijn. Droge mond, misselijkheid. Gejaagdheid, angst, rusteloosheid, gevoelsstoornissen. Braken, diarree, obstipatie. Irritatie.

Duidelijk? Laat weten als je nog vragen hebt of als je ervaringen hebt te delen!

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

17 januari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG