Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo drugsinfoteam, ik heb op dit moment een antibiotica kuur voor blaasontsteking (furabid). Vanavond heb ik een feest en vroeg me af of ik een klein beetje mdma kan gebruiken? Ik weet dat xtc, 4f en keta afgeraden worden, maar kan niets vinden over mdma. Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

MDMA is de werkzame stof van XTC. Het advies is dus gelijk.

Deze vraag krijgen wij heel vaak en het antwoord is terug te vinden in onze database.   

Lees eerst deze FAQ over XTC en antibiotica. Eerst kijk je of je ziek bent met bijvoorbeeld koorts. Dan kan je niet gebruiken. Daarna naar de bijwerkingen van het medicijn. Voorkomend zijn nieuwe infecties door bijvoorbeeld schimmels, tijdelijk haarverlies en een goedaardige toename van de hersendruk (dat heet 'benigne intracraniële hypertensie'). De meest voorkomende klachten bij deze aandoening zijn: hoofdpijn, slechter zien (vlekken zien, dubbelzien), tinnitus, misselijkheid en braken. Als je dat hebt, of krijgt, staak je direct de antibiotica. Om deze laatste reden, dus zeker àls je die bijwerking hebt, zou het gebruik van middelen die bloeddruk verhogen, zoals ook xtc doet, afgeraden moeten worden. Maar de precieze kans erop is onbekend. Gelukkig zijn er verder geen wisselwerkingen tussen deze middelen.

Bovenstaande advies geldt ook voor 4-FA. 

Vrouwen lijken meer risico te hebben op een blaasontsteking na XTC gebruik. Dat zou niet heel handig zijn nu je al last hebt van een blaasontsteking.

Tot slot wordt ketamine inderdaad afgeraden. Ketamine is namelijk schadelijk voor de blaas. Als je al een blaasontsteking hebt en ketamine gebruikt heb je extra risico op blijvende schade.

Mvg,

Ronald

04 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG