Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Kan ik een xtc pil gebruiken 2/3 dagen voordat ik onder gehele narcose ga?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Dat is even afhankelijk van een aantal zaken. De werkzame stof in xtc is mdma. Mdma is zo'n 72 uur in je lichaam aanwezig na gebruik. Het kan dus nog in je lichaam zitten tijdens de algehele narcose. In zo'n geval is het altijd goed om dit aan de arts te vertellen. Er kunnen namelijk wat risico's aan zitten.

Verder is het goed om te weten dat wanneer je mdma gebruikt, je lichaam een flinke klap krijgt. Gelukkig kan je lichaam hiervan wel weer herstellen. Maar dat kan soms wel even duren. Zo is je immuunsysteem tijdelijk verzwakt. Je herstel van wonden en/of infecties kan dan ook langer duren.

Dus even terug komen op je vraag: ja, je kan natuurlijk alles gebruiken voor de narcose. Dat is helemaal aan jezelf. Is het handig? Niet echt, het heeft namelijk wel wat extra risico's voor je herstel. Maar dat is natuurlijk ook afhankelijk wat voor operatie je hebt. Daarom is het goed om het sowieso met je arts te overleggen als je wil gebruiken. Zie hier onze FAQ over xtc en narcose.

Met hartelijke groet,

Dion

11 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG