Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik heb inmiddels al 1 week geleden voor t laatst hasj gerookt. Ik kreeg hierdoor voor de 2e keer een bad trip. Mijn hele tong en mond begonnen raar te bewegen en het gevoel in mijn hele mond verdween, alsof het verdoofd was. Nu kreeg ik 2 dagen geleden in de nacht een paniekaanval, omdat ik weer dezelfde bad trip ervaarde, maar dan zonder te hebben gesmoked of iets van drugs te hebben gebruikt. Wat voor meer paniek zorgde. De dag erna was het gevoel in mijn mond nog steeds niet terug en erger. Mijn tast gevoel over mijn hele lichaam was verminderd. Ook had ik enorm veel last van derealisatie. Ook zag ik erg vaag en heb ik het gevoel dat ik erg moet scherpstellen om dingen goed te kunnen zien. Nu hoopte ik een goede nachtrust t allemaal zou verhelpen, maar toch werd ik vandaag wakker met dezelfde klachten. Ik maak me heel veel zorgen en ben angstig. Ik weet niet of dit ooit nog weggaat. Heeft u misschien tips of kunt u mij gerustellen? Groetjes, Een angstig meisjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Wat een vervelende klachten ervaar jij zeg. Lijkt me lastig allemaal. Ik heb zeker tips voor je en ook zal ik je geruststellen, er is namelijk geen reden tot zorgen. Hoe het allemaal precies zit, ga ik je uitleggen.

Laten we even beginnen met hasj (en wiet). Hier van kan je sloom en ontspannen worden, maar je kan er ook van gaan trippen. Je kan wat anders gaan zien, horen, ruiken, maar ook anders gaan denken. Je kan dus gekke of soms beangstigende gedachten krijgen. Zeker met sterke wiet en hasj soorten gaat dat sneller. Als je al snel angstig bent, is die kans groter.

Als je een bad trip krijgt, gaat je lichaam in een stressmodus. Dat gebeurt ook wanneer je op straat een gorilla tegen komt. Je moet goed kunnen vechten of vluchten. Tijdens die stressmodus, kan je allemaal vage klachten krijgen. Bijvoorbeeld wat ongecontroleerde bewegingen, geen gevoel in lichaamsdelen, tintelingen, duizeligheid, moeite met slapen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Hele vervelende klachten, maar eigenlijk wel heel normaal. Je lichaam denkt namelijk in groot gevaar te zijn. Ter bescherming van jouw psyche (denken, geest, hersenen) kan je ook depersonalisatie verschijnselen krijgen. Ook dat is niet erg, gewoon een beschermingsmechanisme.

Nu we weten waar de klachten vandaan komen, kunnen we ook naar een oplossing komen. Het is aan jou de taak om aan je lichaam te laten blijken dat je niet in gevaar bent. Het kan wel even duren, maar je klachten zullen dan minder worden en uiteindelijk weggaan. Hoe je dat doet? Is door vooral proberen te ontspannen, afleiding te zoeken, goed te eten en te slapen. Meer tips vind je hier: omgaan met angst. Accepteer de situatie zoals het is en besef dat de klachten weer weggaan. Overigens wanneer je drugs, wiet/hasj, alcohol, koffie gebruikt of gaat roken, kan je lichaam juist in die stressmodus blijven staan.

Dan nog even over de toekomst hebben. Zelfs wanneer je maandenlang klachtenvrij bent, kunnen de klachten terugkomen wanneer je weer iets gaat gebruiken. Verder ben je nog maar 15. Als je zo jong bent, heb je een groter risico op bad trips. En ook om een afhankelijkheid te ontwikkelen op latere leeftijd. Het is daarom belangrijk om in de toekomst extra terughoudend te zijn als het gaat om blowen.

Wil je nog meer weten over blowen? Check onze pagina: cannabis. Blijf je toch klachten houden of heb je nog vragen? Wij horen het graag.

Met hartelijke groet,

Dion

07 april 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG