Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfoteam, Mijn vriendin slikt sinds het begin van dit jaar een Mao-remmer (Aurorix). Af en toe gebruiken wij trip middelen zoals truffels en 2cb, en wilde wij dit binnenkort weer eens gaan doen. Na wat onderzoek op het internet had ik gevonden dat er vrijwel niks bekend is over de wisselwerking met 2cb (dus dat gaan we niet doen) maar dat het risico met het gebruik van truffels minimaal. Het zou wel de trip versterken en verlengen. Om te voorkomen dat de trip te heftig wordt wilde we een beetje spelen met de dosering van de truffels maar vinden wij het moeilijk om hier een goede keuze in te maken. De laatste keer dat wij truffels gedaan hebben (voor de Maoi) was de utopia, 1 hele portie. (https://www.zamnesia.nl/magic-truffels/1801-utopia.html) en dat ging prima. Wat is jullie advies met betrekking tot de dosering van de truffels?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Door de medicatie kan het effect van de truffels of van 2C-B veranderd zijn. Zowel versterkt, verminderd of gelijk. We weten het nog niet.

Advies is net als in jullie vorige vraag om goed te checken of er bijwerkingen zijn  zodat de 'set' van gebruik optimaal is.  Dus bij angst al of niet door een bijwerking, moet je niet gebruiken sowieso.

Ik ben niet zo bang voor het levensgevaarlijke serotoninesyndroom als bij xtc wat veel meer de serotonine verhoogt. Ook al is er een gemeenschappelijke werking. Aurorix verhoogd serotonine,(naast adrenaline en dopamine)  psilocybine blokkeert bepaalde receptoren voor serotonine. 

Door de onvoorspelbaarheid van de effecten raden we de combinatie wel af. Maar als al het bovenstaande klopt zou voorzichtig de helft van de vorige dosering ook goed kunnen gaan. Als er dan niets gevoeld wordt moet je niet blijven bijslikken tot een effect.  Dan moet je wachten tot een hele nieuwe latere sessie bijvoorbeeld een maand later.

Hou ons aub op de hoogte van eventuele ervaringen.

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

 

 

 

15 april 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG