Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

GHB testen Ik heb als stiefmoeder het vermoeden dat mijn stiefdochter GHB gebruikt & ben bang dat ze er een verslaving aan heeft inmiddels. Dit baseer ik op een soort dagboek met de beschreven Millimeters, datum & de exacte tijd dat ze gebruikt. Verder heb ik spuiten gevonden waar de Millimeters op gemarkeerd staan & heb ik een lege cola fles met een transparant kleurige substantie die wat stroperig is. Mijn vraag: WAAR KAN IK DE GHB LATEN TESTEN, ik heb namelijk een kleine hoeveelheid appart gehouden om te kijke of ik het zelf kan laten testen om zeker te zijn van het feit of het GHB betreft. Bdankt alvast! M.v.g., Een bezorgde stiefmoeder.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het lijkt er op dat je je vraag twee keer in hebt gestuurd. Deze zullen we beantwoorden.

Dat zijn vervelende signalen om te krijgen van iemand om wie je geeft. Het dagboek, de spuiten en de stroperige vloeistof zeggen eigenlijk al genoeg.

Het is helaas niet mogelijk om drugs van/voor iemand anders te testen. Als ik je verhaal zo lees, is dat eigenlijk ook niet nodig. Er zijn genoeg aanwijzingen waarover je het gesprek aan kan gaan en je zorgen uit kan spreken.

In onze ervaring is het gesprek aangaan over drugs vaak voor zowel de gebruiker als degene die het gesprek aangaat erg beladen. Als je het gesprek aangaat, kies dan een goed onbeladen moment. Wees daarnaast niet veroordelend over iemand wil te gebruiken/onder invloed te zijn. Maar spreek er wel je zorgen over uit.

Stel meer (open)vragen dan dat je uitleg geeft. Vragen als: 'wat haal je eigenlijk uit het gebruik?', 'wat kost het je', 'hoe zie jij het gebruik in de toekomst' of 'hoe wordt er in jouw vriendengroep eigenlijk tegen gebruik aan gekeken?' zijn goede oordeel vrije vragen waardoor je iemand uitnodigt over zichzelf na te denken.

Lees ook zeker de gesprekstips waarnaar hierboven is gelinkt even door.

Sjoerd

24 april 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG