Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ik ben momenteel met een kuur terbinafine bezig. Aankomende zaterdag overweeg ik miauw miauw te gebruiken. Is dit te combineren met xtc?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Je hebt volgens mij een dubbele vraag gesteld. Bij deze vraag, ben je ook benieuwd naar de combi miauw miauw (4-mmc, mephedrone) en xtc. Het antwoord op je eerdere vraag, volgt nu. Op het einde zal ik wat schrijven over het 4-mmc gedeelte.

In hoeverre de kuur beïnvloed wordt, is lastig te stellen. Hier is geen onderzoek naar gedaan. Mocht je er voor kiezen om het te gaan gebruiken, zou je dan je ervaring met ons willen delen? Dat kan gewoon via een nieuw bericht.

Over de combinatie: er is een wisselwerking:

Terbinafine remt een enzym, dat ook nodig is om mdma af te breken. Dus gaat mdma stijgen qua spiegel. Xtc heeft nl. mdma als werkzame stof. Dit verhoogt het risico op een overdosering en daarbij vervelende klachten. De risico's bij deze combinatie zijn dus groter. Verder zijn er vaak bijwerkingen van terbinafine: opgeblazen gevoel, misselijkheid, buikpijn, diarree, verminderde eetlust. Pijn in spieren en gewrichten en allergische huidreacties. Verder ook vaak hoofdpijn, vermoeidheid en je ziek voelen. Als je daar last van hebt, is dat nog een extra reden om niet te combineren.

Een andere reden om het gebruik van mdma uit te stellen, is de coronacrisis. We hebben een aparte pagina geschreven over waarom wij het advies geven gebruik zo lang mogelijk uit te stellen. Meer hierover: coronavirus en gebruik.

4-mmc is een nieuwe psychoactieve stof (NPS). Over de werking en de risico's weten we nog heel weinig. Bij gebruik hiervan, ben je als het ware je eigen proefkonijn. Laat staan de combinatie met bepaalde medicijnen. Het kan zijn dat de risico's vergelijkbaar zijn met mdma. Het kan ook zijn dat je met spoed naar het ziekenhuis moet. Het kan ook zijn dat het geen effect heeft. Met andere woorden, we weten het niet.

Wanneer je drugs combineert, geeft dat onvoorspelbare reacties. Zeker wanneer je een NPS als 4-mmc met mdma combineert. Twee soorten drugs van deze categorie, versterkt mogelijk de risico's. Bijvoorbeeld op een oververhitting. Of op geestelijke reacties zoals angst. Wanneer je dan ook een kuur Terbinafine hebt, is het al helemaal niet te zeggen wat er gaat gebeuren en welke gevolgen het gebruik kan hebben.

Als je de keuze maakt om te gebruiken, hou de dosering dan zo laag mogelijk en combineer niet. Ik hoop je vraag zo beantwoord te hebben. Heb je toch nog vragen? Dan horen wij het graag. Maak je de keuze om te gebruiken, zou je dan je ervaring willen delen?

Met hartelijke groet,

Dion

01 mei 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG