Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste meneer/ mevrouw. Ik heb ongeveer al een klein jaartje last van hppd. Dit na een paar keer lsd en Mdma genomen te hebben. In het begin vielen de klachten goed mee. Maar recent, zo een week of 2 geleden, zijn de klachten intens verergerd. Naast de oogruis, lichtflitsen, nabeelden, trillende- en golvende beelden en overgevoeligheid aan geluiden. Ervaar ik nu een rusteloos gevoel, een aanhoudend gevoel van stress ook al heb ik hier totaal geen reden voor, ik kan bv. niet meer op mijn gemak naar televisie kijken of ik voel me ongemakkelijk. Vanaf dat ik met iets bezig ben/ handelingen stel, verdwijnt het gevoel wel. Maar dit rusteloze gevoel baad mij zorgen, want vanaf ik niets te doen heb komt dit op. Daarnaast heb ik ook al 3x een paniek aanval gehad voor relatief kleine dingen. Naast het Lsd en Mdma gebruik rookte ik 3 Jaar lang dagelijks weed. Ik weet dat dit mijn zicht en klachten alleen maar erger heeft gemaakt. Ik ben nu ongeveer ook 2 weken gestopt en ondervind zware ontwenningsverschijnselen zoals bv. een trilhand, verdwenen eetlust, niet kunnen slapen,.... Echter weet ik nu niet of dat het de hppd is of de ontwenningsverschijnselen die ervoor zorgen dat ik me rusteloos/gestresst voel. Want ondanks dat ik gisteren terug 1 gesmoord heb had ik vandaag nog steeds het rusteloos gevoel. Nu vroeg ik me af of dat dit gevoel effectief door de hppd komt ? Want online vind ik niet veel bronnen die deze klacht weergeven. En of de ontwenningsverschijnselen van weed dan eventueel (tijdelijk) de klachten verergeren. Daarnaast hoe ik deze klacht kan verlichten. Ik hou me nu met van alles bezig, maar ik kan moeilijk heel mijn dag vullen met activiteiten van 's ochtends tot 's avonds laat. Ik kijk ernaar uit om van u te horen. Met vriendelijke groetjes a girl in need

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Inderdaad: heel vaak verergeren de ontwenningsverschijnselen de HPPD klachten door de onrust.

Cannabis kan twee kanten op: of het maakt rustig, of het verergert onrust en HPPD.

Het hangt waarschijnlijk ook af van de hoeveelheid CBD naast de THC.

Nu je gestopt bent is het denk ik beter om gestopt te blijven. Je mag twee keer per week een kalmerend middel slikken van de huisarts. Meer niet. Ondertussen ga je afwachten of de afkick herstelt. Met veel rust, wandelen en afleiding.

Tegelijkertijd maak je een afspraak met ons telefonisch spreekuur. Want er is therapie voor HPPD.  De kans is groot dat je ooit bad trips hebt gehad. Klopt dat? Die laten vaak een langdurige spanning achter. Dat triggert weer HPPD. En er zijn meer spanningsbronnen te vinden.

We hopen je te horen!

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

 

06 mei 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG