Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedenmiddag, Ik heb vorig jaar na carnaval 2 weken lang extreme hoofdpijn gehad door xtc, dat ging gelukkig weg na die tijd en dacht dat eenmalig zou zijn. Toen met Koningsdag mdma gebruikt en na die tijd heb ik bijna 2 maanden last van een wazig gevoel in mijn hoofd gehad. Toen heb ik contact gehad met een van jullie en die vertelde mij dat dit een cirkel is waarin ik terecht was gekomen en ik dit zelf gewoon kon uitschakelen. Uiteindelijk is dit gevoel dus ook weg gegaan. In september had ik een festival en heb ik daar weer mdma geprobeerd, ik ervaarde toen wel 3/4 dagen een wazig gevoel maar dat trok heel snel weg. Na die tijd heb ik geen drugs meer gebruikt en day is dus ondertussen 7 maanden geleden. Nu heb ik vorige week zaterdag, nu dus bijna een week geleden voor het eerst 2cb geprobeerd, nu ervaar ik dus weer de hoofdpijn en een wazig gevoel. Ik las in een antwoord dat dit een spanning is in je spieren van je hoofd die ontstaan door het gebruik van drugs en dat dit dus steeds terug kan komen als je drugs gebruikt. Mijn vraag is wat ik hiermee kan doen en hoe ik van het gevoel af kom, ook hoe ik voorkom om dit gevoel nog eens te krijgen als ik nog eens een festival heb bijvoorbeeld (dat zal dit jaar niet, maar in het vervolg) Ik hoor graag, want vind het geen prettig gevoel en zou graag geholpen willen worden en tips willen ontvangen. Alvast bedankt!!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Mijn eerste tip is om nog een keer hetzelfde nummer te bellen.

Dan kan je met deze medewerker je plan elke keer bijstellen.

Voor nu vast:

Xtc en 2C-B kunnen op dezelfde manier de klachten opwekken. Ga ervan uit dat de invloed op het serotoninesysteem groot is en daarmee ook op je lichamelijke en geestelijke spanning. Daarmee trigger je de klachten. Het is persoonlijk: door een aanleg en door wat je eerder hebt meegemaakt aan drugservaringen, zoals mogelijk bad trips.

Als je niets doet zal het elke keer getriggerd worden door gebruik.  Met behandeling van een paar mogelijke kwetsbaarheden in jezelf kan die kans verkleinen. Welke dat zijn, dat bespreek je op ons spreekuur.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts

13 mei 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG