Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb een beetje speed, mdma, xtc en wiet op. Mag ik nu vanavond mijn mirtazapine innemen om te kunnen slapen? Hoeveelheid van xtc was 4 likjes.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

De middelen xtc/MDMA/speed verhogen serotonine, waardoor er bij hoge doseringen in theorie mogelijk het serotoninesyndroom kan ontstaan. Dat is levensgevaarlijk: je kan oververhit en verward raken en epileptische aanvallen krijgen.  Had je bijwerkingen van mirtazapine? Vaak komen voor: slaperigheid, hoofdpijn, toename van eetlust en gewicht, droge mond. Verder: duizeligheid, tremor, verwardheid, slapeloosheid, angst, abnormale dromen, misselijkheid, braken, diarree, obstipatie, huiduitslag, gewrichtspijn, spierpijn, rugpijn, lage bloeddruk, vocht vasthouden (oedeem), vermoeidheid.   Die mentale verschijnselen moeten sowieso afwezig zijn als je combineert met xtc/MDMA. Ze kunnen verergeren en je kan een bad trip krijgen.

Mirtazapine overslaan is mogelijk. Maar het mooiste is als je dat al een keer uitgeprobeerd hebt. Dan weet je of dat makkelijk ging of dat dat ontwenningsverschijnselen gaf. Als dat goed ging zou ik inderdaad overslaan of de helft nemen.

We hebben een overzicht gemaakt over xtc met antidepressiva. Lees die ook nog even door. Klik op deze Link.

Mvg,

Gerard A

drugsarts

 

22 mei 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG