Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Iemand waarmee ik wil gaan daten schijnt ‘buisjes’ te hebben met een ‘roze’ vloeistof. Dit zou een combinatie zijn van ghb, 3mmc en soda (soda is om de smaak wat te neutraliseren). Hoeveel ghb en 3mmc in zo een buisje zit weet ik niet. Hebben jullie wel eens gehoord van deze ‘buisjes’ of van deze combinatie en wat is jullie advies?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Er zijn inderdaad vloeistoffen in omloop dat een combinatie is tussen verschillende drugs. De meest voorkomende heet 'Original 69' of 'Blue 69'. Dit is dan een combi tussen alcohol (blue Curaçao), ghb, amfetamine en MDMA. Maar er zijn heel veel verschillende drugs vloeibaar te koop. Dit is dan vaak in een plastic buisje en heeft soms een kleur.

Wat ik hiermee wil eigenlijk probeer te schrijven, is dat het zomaar kan zijn dat er inderdaad ghb en 3-MMC in zit. Maar het kan zomaar ook iets heel anders bevatten. Als je dat zeker wil weten moet je het laten testen. Andere bronnen, zoals wat een dealer zegt, is niet betrouwbaar.

Combinatiegebruik geeft altijd onvoorspelbare reacties. Daarnaast is 3-MMC per definitie onvoorspelbaar; er is namelijk nog weinig onderzoek naar gedaan. We weten niet zo goed wat de effecten en risico's zijn. Behalve uit gebruikerservaring natuurlijk. Eén van de kenmerkende risico's van 3-MMC is dat het sterke cravings (trek) geeft. Mensen kunnen dus tijdens- en de dagen na het gebruik steeds maar aan 3-MMC denken en te willen blijven gebruiken. Mogelijk kan deze drug (sterk) verslavend werken.

Ghb heeft een relatief mild effect maar kan zowel lichamelijk als geestelijk zeer sterk verslavend zijn. Ik kan me dus voorstellen dat een combi tussen ghb en 3-MMC wel wat uitdagingen met zich mee kan brengen. Dan nog niet gesproken over het combineren van een upper (3-MMC) en een downer (ghb) en de mogelijke (nog onbekende) risico's die daarbij komen kijken.

Je vraagt naar ons advies, dat bekijken wij vanuit het idee om risico's te beperken. Wil je risico's bij drugsgebruik beperken? Gebruik dan alleen wanneer jij je 100% goed voelt en alleen in een prettige omgeving. Combineer niet, ook niet met medicijnen en laat je drugs testen. Verdere tips over risico beperking vind je bij de pagina's over drugsinfo.

Met hartelijke groet,

Dion

03 juni 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG