Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi ik slik 37,5 gr venlafaxine en ik wil aankomend weekend weer eens 2bc, xtc of keta nemen. Ik vroeg mij af of dit kan; xtc nam ik eens in de zes weken een halve pil. 2bc geen ervaring mee maar iemand zei dat dat minder effect heeft op de dinsdag dip. Dus daarom staar ik daar open voor. Ik slik venlafaxine vanwege een angststoornis die soms weer opkomt. Ik voel me op dit moment goed en zen. Dank alvast voor jullie input

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Over xtc en venlafaxine hebben we een tekst met info gemaakt. Het kan goed gaan en het kan fout gaan . Met fout bedoel ik vervelende klachten krijgen en bij zeer hoge doseringen van beide middelen het gevaarlijke serotoninesyndroom. Lees je dat even door? 

Ketamine-venlafaxine: hier is waarschijnlijk geen wisselwerking . Ze grijpen aan op verschillende receptoren.

2C-B en venlafaxine: hier is een overeenkomst qua serotonine aangrijping. Mogelijk werkt het minder in combinatie met het antidepressivum, maar er is waarschijnlijk geen vergrote kans op het gevaarlijke serotonine syndroom. Even technisch: dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat 2C-B deels werkt maar voor een groter deel juist serotonine receptoren blokkeert in plaats van activeert.

Inderdaad kunnen xtc of 2C-B in geval van angst ook paniek triggeren. Dit kan bijvoorbeeld ook door een bad trip of inderdaad de dip na gebruik bij xtc. Dit kan een goede reden zijn om het gewoon helemaal niet te doen. Als je je goed voelt dan wordt de kans weer wat kleiner. 

Wil je ons je eventuee ervaring laten weten?

Leren we van.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

03 juni 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG