Paddo's en truffels - Feiten

Feiten

Wat zijn paddo's en truffels?

Paddo's is een verzamelnaam voor verschillende soorten paddestoelen met een bewustzijnsveranderende of hallucinerende werking.
Sommige truffels hebben deze hallucinogene werking ook. Truffels groeien onder de grond.
Voorbeelden:

  • Psilocybe semilanceata, het Kaalkopje (paddestoel)
  • Psilocybe cubensis, de Mexicaanse (paddestoel)
  • Copelandia cyanescens, de Hawaiiaanse (paddestoel)
  • Psilocybe tampanensis (truffel)
Paddo's werden verkocht in smartshops.  Paddo's zijn inmiddels verboden. Ze staan op lijst 2 van de opiumwet. Kweeksets met sporen van paddo's zijn wel legaal verkrijgbaar, vooral via het internet. Tegenwoordig worden truffels verkocht als vervanger van paddo's. Truffels zijn legaal. De werkzame stoffen in paddo's en truffels zijn verboden. Die staan op lijst 1 van de opiumwet.  De meest gebruikte paddo is de Mexicaanse. Deze geven voor veel mensen de meest prettige effecten.
 

De paddo's en truffels bevatten stoffen die de hersenen op een andere manier laten werken. De werkzame stoffen zijn onder andere psilocine en psilocybine. In paddo's en truffels zitten dezelfde werkzame stoffen. Ze veranderen de ervaring van de werkelijkheid. Ruimte, tijd, omgeving, gevoelens en waarneming worden anders beleefd. De sterke verschilt per soort en per paddo of truffel. Het is een natuurproduct, dus in de ene paddo zitten meer werkzame stoffen dan in de andere van dezelfde soort.

Hoe worden paddo's en truffels gebruikt?

 

Je kunt het op verschillende manieren gebruiken. De meeste mensen eten ze gewoon op. Je kunt er ook thee van zetten of ze verwerken in een gerecht. Er bestaan bijvoorbeeld ook chocoladerepen met paddo's erin verwerkt. Meestal begin je de werking na een halfuur of uur te voelen. Als je een volle maag hebt kan dat langer duren. Als je thee zet, kun je het wat eerder merken, het effect is dan ook heftiger. Combineren met chocolade kan ook een heftiger effect geven. De werkingsduur is tussen 3 en 8 uur. 

De effecten en heftigheid van de trip is afhankelijk van je dosis en persoonlijke gevoeligheid. Je voelt het effect in golfbewegingen. Het ene moment is het heftiger dan het andere moment. De bewustzijnsveranderende effecten wisselen zich vaak ook af in de trip, zie werking paddo's.

Aantoonbaarheid

Paddo's zijn 1 dag, tot maximaal 2 dagen na gebruik aantoonbaar in urine. 

 

 Laatste update: 16 maart 2016

Werking

Risico's

Tips