Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hee, ik heb ongeveer 2 maanden geleden 2cb gebruikt. Ik ben tijdens die trip in een bad trip gekomen, ik kreeg het toen extreem benauwd, alles voelde duister en naar aan ook leek de tijd heel langzaam te gaan. Ongeveer een week later heb ik hasj gerookt en toen kwam ik weer in een bad trip. Het was vergelijk maar met die van de 2cb maar dan wel iets minder heftig. Die dag erna zat ik in de auto en voelde ik het weer helemaal terug komen. Ik voel me sinds dien wazig in mijn hoofd, vind het moeilijk te plannen in de toekomst, heb het gevoel dat ik niet meer vol op kan genieten en voel me extreem gespannen. Tijdens het slapen word ik ook vaak wakker met paniek en dan zit ik hoog in mijn adem. Ik ben bekent met paniek aanvallen en heb 2 keer in mijn leven een periode van hyperventilatie gehad ook heb ik ADD. Ik ben nu heel erg bang dat ik depressie heb en dat ik mijn leven heb verpest. Wat moet ik nu veder?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Goed dat je nog even contact zoekt. Je hebt al eerder contact met ons gehad over deze bad trip. Destijds heb ik je het volgende antwoord gegeven per mail:

​​​​​​​----------------------------

Wat een vervelende ervaring heb je gehad. Maar je hebt ook al hele goede stappen genomen. Je bent dus al heel goed op weg. Dat mensen hier twee tot drie jaar last van hebben, is eigenlijk vrij uniek. Met jouw aanpak, zal je merken dat je klachten echt al snel minder worden. Het kan soms wel even duren voordat het helemaal weg is. Meestal is dat één- tot een aantal maanden. Ik hoop je dus in ieder geval wat gerust gesteld te hebben.

Een bad trip bij tripmiddelen, komt vaker voor. Zeker als je al gevoelig bent voor piekeren, angst of paniek. Ook mensen met ad(h)d hebben daar soms meer risico op. Zeker als prikkels daardoor moeilijk te filteren zijn. Door een tripmiddel gaan die prikkels nog eens in overdrive. We zien ook dat door blowen, je herbelevingen kan krijgen van een bad trip. Dat vage gevoel wat je ervaart, is een soort zelfbescherming van je lichaam. De bad trip wordt als een soort trauma beschouwd. Dat vage gevoel gaat ook weer over.

Ons advies is inderdaad om rust in je hoofd en in je lijf te brengen. De vraag is natuurlijk, is dat haalbaar voor jou? Oxazepam kan hier mogelijk wel iets in betekenen. Heb je dit via een arts gekregen? Zomaar Oxazepam slikken kan best wel riskant zijn, zonder begeleiding is de kans op een verslaving een stuk groter.

Ik hoop je zo in ieder geval gerust gesteld te hebben. Maar ook een beetje perspectief te hebben gegeven; het gaat geen twee tot drie jaar duren. Stop met op internet lezen. Stap één voor jou, is acceptatie. Accepteer dat de situatie nu is, wat het is. Door het te accepteren en door te gaan met je leven, helpt dat om aan je lichaam te laten zien: er is niks aan de hand, 'ik ben veilig'. Voor veel mensen is ontspanning en rust hoe je dit laat zien. Maar ook goed en gezond eten kan hier bij helpen. Als ontspannen lastig is, kan soms juist (lichte) inspanning helpen. Maar ook gewoon afleiding zoeken.

Wat ik je wil vragen, is om even te gaan focussen op die acceptatie. Probeer je daarnaast afleiding te zoeken waar je positieve energie van krijgt. Eet gezonde dingen en waar mogelijk je rust pakken. Maar leg vooral geen ​​​​​​​druk op jezelf! Als dit voor 10% lukt, is dat ook al heel erg helpend.

Merk je de aankomende weken dat je eigenlijk helemaal geen verschil merkt? Of belemmerd dit echt heel erg je dagelijks leven? Ook dat is niet erg. Hier hebben we een spreekuur voor. Onze collega is gespecialiseerd op deze klachten. Neem gerust even contact op via deze link: LMSP

------------------------------------

Je hoeft niet bang te zijn dat jij je hele leven hebt verpest. Jouw klachten zullen weer over gaan, zoals hierboven geschreven. Maar hier moet je wel wat voor doen. Drugsgebruik is voor jou een trigger. Dus dat is belangrijk even helemaal niet meer te doen. Probeer ook alcohol, koffie en nicotine te laten. Zeker omdat je al gevoelig bent voor angst- en paniek. Je kan je afvragen of het handig is om nog eens drugs te proberen. De kans is in ieder geval groot dat je weer deze klachten krijgt.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken over een depressie. Je kan geen depressie krijgen door een bad trip. Je maakt nu wel iets heel vervelends mee. Het is goed om tot actie te komen. Dus, lees nog eens onze tips op onze pagina over angst. Maar maak ook gerust een afspraak bij ons spreekuur.

Succes en een hartelijke groet,

Dion

28 augustus 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG