Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goeiedag/avond, ik gebruik nu ongeveer 2 weken Imipramine 25mg om 11 savonds uur elke dag en gebruik het voor het slapen, nu wil ik binnenkort graag nog eens xtc of speed nemen, nu is de vraag, hoe kan ik hier het beste mee omgaan? zijn er bijwerkingen die dit te schadelijk maken? of valt dit nog wel mee.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je vraagt of er wisselwerkingen zijn tussen Imipramine en Xtc of speed. Eerst kijk je bij combi gebruik naar de bijwerkingen van de medicijnen.

Imipramine, geeft soms onder andere een droge mond, wijde pupillen, moeilijk plassen, verhoogde hartslag, slaapstoornissen, trillen, epileptische aanvallen, transpiratie, hoofdpijn, duizeligheid, angst, gejaagd gevoel, verwarring, duizeligheid en hoge bloeddruk. Dit zijn ook wel effecten van xtc en speed.  
Als er angst, depressie of verwardheid is, kan je geen xtc of speed gebruiken.  Want dat verhoogt de kans op een bad trip.

Bij veel te hoge doseringen kan je bij xtc het serotoninesyndroom krijgen. In combinatie met imipramine is die kans verhoogd, omdat imipramine en XTC beide het serotoninegehalte in de hersenen  verhogen. Daarnaast remt imipramine ook nog het enzym dat xtc afbreekt.

Een dag overslaan van medicatie geeft vaak ontwenningsverschijnselen. Ik vermeld dit even omdat sommigen dat wel eens overwegen. Als je dan ontwenningsklachten krijgt dan is je gebruiks ‘set’ niet gunstig genoeg. Ook dan is de kans groter op een vervelende ervaring. Zoals een bad trip. Dan nog de reden van het medicijngebruik. Als dat angst, slaapproblemen of depressie is, kan xtc of speed die klachten juist verergeren. 

Voor meer informatie, check onze pagina over xtc en antidepressiva. Heb je nog vragen? Dan horen wij het graag.


Met vriendelijke groet,

Trijntje E
Drugsarts 

 

16 september 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG