Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik heb meerdere vragen over het gebruik van drugs en mijn medicatie. Ik neem SSRI (citalopram 10mg). Nou lees ik op veel sites dat ssri absoluut niet gecombineerd moet worden met drugs die serotine beïnvloeden. Ik heb recent 3mmc gedaan en dat ging prima. Ik had een geweldige nacht, terwijl op veel sites staat dat srri zulke drugs tegenwerkt en het effect wegneemt. Ik neem aan dat ik wel effect had doordat ik relatief een lage dosering ssri neem. Ik heb dus totaal geen slechte ervaring met drugs en ssri. Nou wil ik graag 5 mapb gaan doen binnenkort. Deze drug zou meer effect hebben op het serotine niveau dan 3mmc. Is dit echt zo gevaarlijk? Ik lees dat er een kans is op het serotine syndroom. Is deze kans groot? Ook als ik een lage tot normale dosis neem? Verder las ik over hoe sommige mensen een paar dagen voor ze drugs gaan doen die hun serotine beïnvloed, stoppen met het nemen van ssri. Helpt dit om de kans op gevaarlijke situaties te verkleinen? Of is dit pure onzin en helpt dit totaal niet? Ik hoor graag van jullie

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Over 5-MAPB is nog weinig bekend. Dat noemen we ook wel een Nieuwe Psychoactieve Stof (NPS). Naar deze stof is nauwelijks wetenschappelijk onderzoek gedaan. De meeste info die bekend hierover is, is vanuit gebruikerservaringen. Psychonautwiki heeft er wat over geschreven. Als je een NPS gebruikt, ben je als het ware je eigen proefkonijn.

Als je stopt met citalopram kan dat in theorie ontwenningsverschijnselen geven. Daarna moet je weer stabiliseren. Als je ontwenning hebt is je gebruiksset niet gunstig genoeg. dat verhoogt de kans op een bad trip.

De kans op serotoninesyndroom is mogelijk verhoogd. Maar niet zo hoog als bij andere antidepressiva uit de groep MAO remmers. Maar inderdaad, je kan ook juist minder effect verwachten, het is persoonlijk. Dat betekent dat áls je het doet, dat je voorzichtig moet doseren.

We hebben een informatie link over xtc en SSRI's. Die kan je gebruiken om tot de beste keuze te komen.

Als je de keuze maakt om te gebruiken, horen wij graag je ervaring terug. Hier kunnen we van leren!

Succes en vriendelijke groet,

Gerard A

Drugsarts 

07 oktober 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG