Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo. Ik heb afgelopen zaterdag en zondag flink wat XTC genomen. Zaterdag icm met een beetje alcohol. Maar 2 verschillende XTC, waarvan 1 sterke. Zeker wel een paar pilletjes gehad. Zondag heb ik er ook een paar gehad, maar dan van de minder sterke dan die van zaterdag. Wel icm met veel drank en coke. Ik heb nu al dagen last van duizeligheid, misselijkheid, soort van schokken in mijn hoofd. Heel akelig gevoel vind ik dit en het belemmerd mij in mijn dagelijks leven. Ik probeer er niet op te letten maar het is wel moeilijk. Ik ervaar er wel angst en paniekaanvallen door op bepaalde momenten. Ik heb mijn lichaam een echt flinke optater gegeven. Ben er ook echt van geschrokken, heb hier al veel gelezen op de dip en de negatieve effecten die je erna kunt ervaren. Ik heb er wel echt een wake up call door gekregen en wil dit nooit meer zo doen. Hoelang kan ik hier last van hebben?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt wat klachten na een weekendje lang drugs gebruiken. Vooral duizeligheid, misselijkheid en schokken in je hoofd. Maar ook angst en paniek af en toe. Dat is wel vervelend. Dit alles zijn de risico's die je neemt als je drugs gebruikt. De mate van deze risico's is afhankelijk van de drug, set en setting. Maar dat je deze klachten hebt, is wel te verwachten bij twee dagen gebruik, combineren van drugs en erg hoge doseringen.

De lichamelijke klachten gaan meestal wel vrij snel weg. Denk aan gemiddeld een week. Soms korter, soms ook langer. Dat geldt ook voor het stukje angst- en paniek. Maar dat vraagt soms wel een bepaalde aanpak. De strekking is accepteren van de situatie. Het verleden kan je niet meer veranderen. Je hebt wel invloed op de toekomst. Probeer naast acceptatie, te ontspannen. Goede nachtrust en gezond eten helpt ook. Piekeren helpt niet, zoek dus vooral afleiding. Meer tips: omgaan met angst.

Dan wat verder in de toekomst kijken. Ben je van plan om weer drugs te gebruiken? Hou er dan rekening mee dat de bovenstaande klachten zoals de angst, sneller terug kan komen. Het is dus extra belangrijk om goed de harm-reduction tips te volgen. Normaal doseren, niet combineren en niet twee dagen achter elkaar gebruiken. 

Blijf je toch met deze klachten zitten over een tijdje. Neem dan nog even contact met ons op.

Met hartelijke groet,

Dion

02 maart 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG