Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste...... ik slik nu ongeveer een half jaar sertraline 75mg tegen een depressie, somberheid en een laag gevoel van eigenwaarde. Ik moet eerlijk zeggen dat ik weer aardig op de been ben. Ik werk weer en ook het sociale leven pak ik weer op. Maar nu met corona is dat wel even wat lastiger. Nu heb ik vrienden die wel eens een pilletje of chocobliss of truffels gebruiken. Kan dat kwaad voor mij icm de sertraline?? Mijn vrienden vinden het een beetje eng aangezien ik anti-depressiva gebruik en dat snap ik ook wel. Zelf ik dat het prima kan. Ik heb nog nooit drugs gebruikt maar ben wel erg nieuwsgierig...

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat er bij drugsgebruik mis kan gaan, is dat er soms een paniekaanval ontstaat. Dat noemen ze een bad trip en het komt omdat je de controle kan verliezen over een heel ingrijpende ervaring. Door de antidepressiva kan het zijn dat de tripmiddelen iets anders werken. Er is nog geen goed onderzoek naar gedaan.  Het kàn samen, mits de doseringen laag zijn en je set en setting gunstig zijn. Als je gestopt zou zijn met de SSRI moeten de ontwenningsverschijnselen eerst voorbij zijn. Want die maken de set weer onrustig of angstig. Dus een dagje van tevoren stoppen is geen goed idee.

Verder lees ik in je vraag medicamenteuze aanpakken van je somberheid. Dat kan inderdaad soms goed werken. Ik zou je willen adviseren om ook na te denken over langer effectieve behandelingen zoals bouwen aan eigenwaarde en loslaten van negatieve gedachten. Misschien doe je dat al, maar laat dit even gezegd zijn. 

Hopelijk heb je geen nare bijwerkingen van sertaline, wat ook wel voorkomt. Indien toch dan is er een reden bij om verder te denken. Als laatst hebben we al eens eerder iets geschreven over Choco Bliss en een ander soort antidepressiva, misschien vind je daar ook nog interessante info: Choco Bliss en medicatie. Gezien de inhoudt van Choco Bliss niet duidelijk is, kan het extra uitdagingen met zich mee brengen. Veel succes in elk geval en als je nog vragen krijgt dan houden we ons aanbevolen.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

Drugsarts

07 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG