Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

K had methyphenidate als medicijn maar ging er soms 6 in een keer nemen of meer En die deed ik elk weekend voor een maand Ook gebruik k xtc en wiet en heb hersenschade weet nii of dat er mee te maken heeft hersenschade door molly En heb soms spiertrekkingen is dit normaal En altijd als k Xtc gebruik is het 300 mg mdma is dit teveel

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je vraagt je af of de hersenschade veroorzaakt kan worden door de xtc en waar spiertrekking vandaan komen die je nu voelt. Daar kan ik je antwoord op geven. In de afgelopen maand heb je veel methylfenidaat (adhd-medicatie) gebruikt. Deze medicatie zorgt ervoor dat je een beetje gestimuleerd wordt en kan in milde vorm dezelfde oppeppende werking hebben als xtc. Als je die twee dingen tegelijk gebruikt dan versterken die twee elkaar ook. Xtc combineren met methylfenidaat is daarom ook af te raden en kan voor onvoorspelbare reacties zorgen. Heb jezelf adhd? Dan kan het gebruik van xtc al voor extra risico's zorgen. Je bent dan gevoeliger voor stemmingswisselingen, maar ook voor het ontregelen van allerlei stofjes in de hersenen. 

Daarbij geef je aan dat je spiertrekkingen ervaart. Dit komt doordat je xtc, wiet en adhd-medicatie gebruikt hebt. Deze middelen hebben allemaal invloed op je lichaam en ook op je zenuwstelsel. Waar xtc en adhd-medicatie ervoor zorgen dat spierspanning toenmeemt, kan wiet er ook voor zorgen dat spieren weer ontspannen. Deze tegenstrijdige signalen kunnen ervoor zorgen, in combinatie met de vergrote spierspanning die je kunt ervaren van xtc en adhd-medicatie. Dit moet vanzelf weer overgaan, maar daar zul je wel wat voor moeten doen. Stop met het gebruiken van extra adhd-medicatie dan nodig, stop met het gebruiken van xtc en stop met het roken van wiet. Alleen door jezelf rust te geven en geen drugs te gebruiken kom je vanzelf weer in balans. De hoeveelheid mg xtc die je verteld, is 300 mg. Dat is teveel. De richtlijn is ongeveer tussen de 1 tot 1,5 mg mdma (werkzame stof in xtc) per kilo lichaamsgewicht. Stel, je weegt 50 kilo dan is het maximale 75 mg mdma.

Daarbij lees ik dat je wel nog erg jong bent. Er staat dat je 14 jaar oud bent. Over het algemeen is het beter om drugsgebruik uit te stellen totdat je ouder bent. Op deze jonge leeftijd ben je nog aan het ontwikkelen. Je bent niet alleen aan het groeien, maar je hersenen groeien ook nog. Op alle gebieden ontwikkel je zeker nog een aantal jaren. Op jouw leeftijd komen drugs veel harder aan en kun je mogelijk meer schade toebrengen omdat je hersenen nog in ontwikkeling zijn. Lees op onze pagina over hersenschade van xtc meer informatie hierover. Over cannabis en geheugen vind je op onze site ook meer info. De kans op het ontwikkelen van latere geestelijke problemen is bij gebruikende mensen van jouw leeftijd ook veel groter.

Voor nu is het belangrijk om goed te herstellen van deze ervaring. Gebruik geen drugs of alcohol en zorg goed voor jezelf en probeer voldoende te slapen. Als je nog meer vragen hebt, ben je altijd welkom om ze te stellen. 

Vriendelijke groet,

Calvin 

 

11 juni 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG