Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste. Ik heb een vraag. Afgelopen vrijdag avond na een gezellige avond in de kroeg (behoorlijk wat bier gedronken) heb ik zonder enig besef en tikkie speed op van een bekende. Minimaal volgens hem. Nu vandaag de dag voel ik me eigen nog steeds beroerd. Moe, nergens zin in. Verwijde pupillen, hoofdpijn, wazige ogen. Hoe kan dit zo ontzettend lang aanhouden. Hij zelf had er niet zoon last van. Maar het lijkt erop dat mijn lichaam ernstig protesteert. Ben helemaal geen drugs gebruiker dus heb er ook ontzettend spijt van. Maar voelde me maandag nog zo rot dat ik ziek thuis ben gebleven. Wat kan ik het beste doen zodat ik weer opknap? En is er iets aan die waas in me ogen te doen? Ik hoor graag van jullie. Mvg

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt een combinatie van alcohol en speed genomen. Het is inmiddels een aantal dagen later, en je hebt nog steeds last van vermoeidheid, lusteloosheid, verwijde pupillen, hoofdpijn en wazige ogen. Jouw vriend heeft hier geen last van. Je vraagt je af hoe deze klachten bij jou zo lang kunnen duren terwijl ze bij je maat al over zijn. Ook wil je weten hoe je zo snel mogelijk opknapt.

Welk effect een drug op iemand heeft verschilt sterk van persoon tot persoon. Ook de kater van de drugs verschilt. Blijkbaar ben jij gevoeliger voor de kater van speed dan de maat van je. De kater kan langer duren, maar gaat uiteindelijk weer weg. Je stelde deze vraag enkele dagen geleden. Hoe gaat het nu? Zijn de klachten sterker geworden of afgezwakt?

Om het herstelproces te versnellen, is een goede basis belangrijk. Zorg dat je gezond eet en voldoende slaap, ontspanning en, zo mogelijk, lichaamsbeweging hebt.

Het wazige zicht dat je beschijft kan verschillende oorzaken hebben. Vermoeidheid na gebruik, stress of een specifieke klacht na gebruik kan er allemaal aan ten grondslag liggen. Probeer de waas zo veel mogelijk te negeren. Het kan zo zijn dat hoe meer je focust op de waas, hoe meer je je hersenen 'traint' om het te zien. 

De klachten gaan meestal met deze tips vanzelf voorbij. Lukt het niet, neem dan contact op met het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs.

Sjoerd

 

06 september 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG