Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb dit weekend een beetje MDMA gebruikt en alles ging super goed! Maar nu na 3 dagen voel ik me heeel slecht en raar.. ik ben duizelig, mn lichaam voelt heel licht, ik kan niet naar een schap kijken in de supermarkt want dan val ik zo wat flauw, als ik met iemand moet praten krijg ik het extreem heet en heb ik het gevoel alsof ik flauw ga vallen, als ik loop dan voelt het alsof ik op iets zachts loop, alsof ik een soort van de hele dag door in een space zit.. ik kan echt helemaal niks, wat kan dit precies zijn?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Allereerst wil ik je geruststellen. Deze klachten komen vaker voor in de dagen na XTC en gaan meestal vanzelf voorbij.

De kans erop is groter als je er gevoelig voor bent, te hoog doseert, of te heftig combineert. We weten dat XTC de balans van hersenstofjes (neurotransmitters) tijdelijk in de war schopt. Daarna zijn mensen soms extra gespannen en zelfs angstig. Deze gespannen en angstige toestand kan vervolgens weer klachten geven.  Duizeligheid, tintelingen en handen en gezicht en het gevoel flauw te vallen (meestal net niet) zijn duidelijke signalen hiervan. Soms gaan mensen zelfs tijdelijk onbewust hyperventileren wat ook deze klachten allemaal geeft.

Lees daarom onze tips over omgaan met angst na drugs. Deze tips zijn voor jou van toepassing. Zorg voor rust in je hoofd. Probeer afleiding te zoeken en probeer niet te focussen op de klachten. Ga van het internet af. Stop met Googlen. Zorg goed voor je lichaam.

Wil je de kans hierop voor een volgende keer verkleinen? Neem dan niet meer dan 1 a 1,5 mg per kg lichaamsgewicht. Weeg je 70 kg dan dus niet meer dan 70 a 105 mg van geteste XTC. Zorg ook dat je minimaal drie maanden klachten vrij bent en helemaal fit voelt voordat je weer nadenkt over drugs gebruiken.

Meestal ben je enkele dagen tot enkele weken volledig van de klachten af. Lukt dat niet? Kun je ook een gratis telefonische afspraak maken bij ons spreekuur.

Mvg,

Ronald 

 

04 oktober 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG