Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik slik nu Citalopram 20mg. Ik weet dat drugs nemen niet handig is ivb serotonine etc. Maar kan je wel lachgas gebruiken heeft dit invloed hier op? En zijn er nog andere drugs die wel in combinatie kunnen met Citalopram? Groetjes, [naam verwijderd]

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Allereerst kijk je naar de bijwerkingen van citalopram. Je kunt van het gebruik van citalopram hoofdpijn, duizeligheid, sufheid, slapeloosheid, zweten en oorsuizen van krijgen. Deze bijwerkingen kun je ook krijgen van het gebruik van lachgas. Dat kan door het gebruik van lachgas daarom verergeren. Als je deze bijwerkingen sowieso ervaart, gebruik dan liever geen lachgas.
Zeker wanneer je net begint met het slikken van citalopram dan kun je in de eerste vier tot zes weken wat bijwerkingen ervaren. Zo kun je bijvoorbeeld ook angstgevoelens ervaren. Ook dan is het geen goed idee om lachgas te gebruiken omdat bijvoorbeeld de kans op de bad trip verhoogd is.

Het is belangrijk dat je je goed voelt voorafgaand aan gebruik en de omgeving fijn is. Dit noemen wij de set en setting. De set omschrijft hoe jij je op het moment voelt. Als je je wat angstiger voelt is de kans groot dat een trip ook angstig zal uitpakken. Dus, hoe je je voelt heeft invloed op je trip. Dit geldt ook voor de setting. De setting omschrijft alles wat met jouw omgeving te maken heeft. Op een gezellig feest zal drugs anders ervaren worden dan bijvoorbeeld in een situatie waarin er spanning heerst. Zorg er dus voor dat je je goed voelt en in een fijne omgeving bent.

Om verder antwoord op je vraag te geven over de andere drugs. Cocaïne en XTC zijn in de combinatie het gevaarlijkst vanwege de kans op een serotoninesyndroom. Weet dat als je nog angst of depressieve klachten hebt, dat drugs, vooral tripmiddelen zoals ketamine, truffels, 2C-B,  en ook lachgas de kans op een bad trip verhogen. 

Zoek verder tussen de reeds gegeven antwoorden op deze site. Dit kan door de categorie van de betreffende drug te kiezen en aan te vullen met de zoekterm citalopram, of de categorie antidepressiva te selecteren eventueel aangevuld met de drug als zoekterm. Er is al veel over geschreven.

Het is altijd beter om geen drugs te gebruiken voor de zekerheid als je kiest voor behandeling van een geestelijke aandoening met medicijnen. Drugs kunnen namelijk klachten als depressieve gevoelens, angst en paniek verergeren. 

Mocht je toch ervaringen opdoen, dan lezen we die graag om weer van te leren en anderen mee te helpen.

Vriendelijke groet,

Calvin

03 december 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG