Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Kan xtc, ketamine en 4mmc gecombineerd worden met het antibiotica middel “doxycycline” en “azitromycine” ? Wat zijn per medicatie en per drug de mogelijke risico’s?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Lees allereerst onze pagina over het gebruik van drugs en antibiotica. Je moet dus niet ziek zijn als je gaat gebruiken, want dit beïnvloedt de trip sowieso. Onze arts schrijft het volgende: Je kijkt naar de bijwerkingen van het antibioticum. Bij azitromycine komt vaak voor: misselijkheid, buikpijn, winderigheid, diarree. Braken, gebrek aan eetlust, huiduitslag, jeuk, gewrichtspijn, vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn, tintelingen, smaakstoornis. visusstoornis, doofheid. Als je daar last van hebt, kun je beter niets gebruiken. De set moet goed zijn om te gebruiken, om de trip zo goed mogelijk te laten verlopen.

Er is geen wisselwerking tussen azitromycine en ketamine en xtc. Of er wisselwerking bekend is met 4-MMC is onbekend, omdat er nauwelijks onderzoek naar gedaan is. Omdat het effect hierop onbekend is zou ik afraden om 4-MMC te gebruiken in combinatie met de medicatie. Dit geldt ook voor de doxycycline. 

Wat betreft de doxycycline geldt er hetzelfde als voor de azitromycine. Eerst kijk je naar de bijwerkingen van het medicijn. Vaak komt voor: een droge mond en misselijkheid. Dit kan ook voorkomen bij het gebruik van xtc en ketamine, dit kan dus verergert worden. Daarbij moet je je dus niet ziek voelen. Door alcohol werkt het middel korter, dat sowieso niet combineren dus.

Vriendelijke groet,

Calvin

12 januari 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG