Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb allegria paars meerdere malen gebruikt en in het verleden deed dit mij sterk denken aan xtc. Kan het zijn dat de werking ervan is veranderd? Gisteren met een vriend ieder een buisje genomen, konden beiden niet goed meer lopen en zitten nu nog in een trip. Het is nu 10.15 uur en we zijn gisteren gestart om 01.00 uur.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

We zijn inmiddels een paar dagen verder. Hoe gaat het nu met je? Je gaf aan dat je trip vrij lang duurde. Hoe lang heeft het uiteindelijk geduurd? 

De paarse Alegria (Forest Fruits) is een buisje met 5 ml vloeistof met daarin een combinatie van verschillende Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS). Van veel NPS weten we nog maar weinig over de effecten en risico's omdat er niet veel ervaring mee is of onvoldoende onderzoek naar is gedaan. Combineer je NPS in een vloeistof dan nemen de risico's nog meer toe en kunnen dit soort onvoorspelbare effecten helaas optreden.

De trip hield veel langer aan dan dat je van dit middel gewend bent. We weten uit de resultaten van de landelijke drugsmonitor van de testservice dat de samenstelling van dit soort buisjes onderling vaak enorm kan verschillen. Ook als de buisjes dezelfde naam en verpakking hebben.

Alegria Forest Fruits kan een combinatie bevatten van onder andere 6-APB (dit verklaart een lange werkingsduur met een xtc-achtig effect), 2-FA, 3-CMC en ook allerlei andere psychoactieve stoffen in verschillende hoeveelheden. Het effect van dit soort flesjes is dus door de combinatie van verschillende drugs altijd onvoorspelbaar. Je kunt niet op een effectieve manier risico's proberen te beperken als je niet precies weet wat en hoeveel je binnenkrijgt. Wij raden het gebruik daarom af. 

Er zijn trouwens ook nog andere redenen waarom je een trip anders kunt ervaren. Bijvoorbeeld hoe je je voelt en in welke omgeving je bent. Lees daarover meer op onze pagina over drug, set en setting. 

Nog een vraag? Stuur me dan nog een bericht.

Groet,

Celeste

 

13 mei 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(4 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG