Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik rook al een langere tijd cannabis, ik deed dit eigenlijk elk dag doorheen die jaren. Nu merk ik dat ik er de laatste weken nogal onrustig van word, ik voel een spanning en ik zit de hele tijd met een hoop gedachten. Op een of andere manier begin ik me dan altijd zorgen te maken over mijn lichaam. Ik zoek dan ook vaak dingen op via Google als ik ergens een soort van prikkeling of lichte pijn voel (arm, borst, buik, schouder,….) nu weet ik niet of ik me deze pijn enzo inbeeld of niet. Het is een raar gevoel, hebben jullie dit soort vragen al gehad? Of enige ervaring met dit soort situaties bij andere personen? Ik hoor het graag!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Vervelend dat je dit ervaart! Ben je zelf in staat om het cannabisgebruik even te pauzeren? Wanneer je veel stress en spanningen ervaart kan het gebruik van cannabis best wel anders ervaren worden. Van een chille vibe en relaxt stoned zijn, kan het zeker wanneer je minder in je vel zit heel anders aanvoelen zoals je al benoemd. Daarmee kan het zo zijn dat je wat paniekerig raakt en inderdaad ook gevoelig bent voor negatieve informatie. Wat belangrijk is om te weten, dat je in ieder geval niets stuk hebt gemaakt in je lichaam of hersenen door het blowen! Wel kan het zo zijn dat je door wat onderliggende spanningen (kan van alles zijn: werk, studie, financiën etc.) gevoeliger bent voor de negatieve effecten van cannabis. Dit komt doordat je stemming invloed heeft op hoe je een drug ervaart. Lees daar meer over op onze pagina over de set en setting

Daarbij ben je niet de enige die ons deze vraag stelt. Mensen zijn geneigd dingen op te zoeken waneer ze ergens last van hebben, maar ik wil je wel aanraden om daar mee te stoppen. Het zorgt voor een vicieuze cirkel. Je voelt je niet lekker, gaat dingen opzoeken, daar kan je van schrikken en dat geeft je weer een negatief gevoel. Doorbreek de cirkel door even niets meer op te zoeken. Bij klachten kun je sowieso het beste naar de huisarts gaan. Het is echter wel zo dat spanning zich heel vervelend kan vermommen. Het kan voor een vervelend gevoel in spieren zorgen, maar kan ook als een blok beton in je maag voelen. Probeer daarom te zorgen voor voldoende ontspanning, anders dan het roken van cannabis. Lees deze pagina eens door, je vindt daar enkele tips. 

Tot slot zou ik je willen aanraden om een rookpauze in te lassen voor hoever dit mogelijk is. Wanneer je een maand of twee niet rookt kun je goed kijken of je nog steeds klachten hebt, want het kan ook zijn dat het met het roken van cannabis te maken heeft. Mocht dit zelfstandig niet lukken kun je altijd het gesprek aangaan met een preventiedeskundige van een verslavingszorginstelling bij jou in de buurt. Dit is laagdrempelig en vrijblijvend. 

Vriendelijke groet, 

Calvin 

20 juni 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG