Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Een vriendin van mij heeft tijdens gebruik van MDMA het probleem dat ze moet kokhalzen wanneer ze drinkt(water en frisdrank) Overigens voelt ze zich niet misselijk tijdens gebruik van MDMA. Dit is nu alle keren voor gekomen (3x)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

We horen dit vaker bij het gebruik van xtc! Onze arts schreef er het volgende over. Misselijkheid kan worden veroorzaakt door:
• Stimulatie door MDMA van het braakcentrum in de hersenen.
• Invloed op de maag door versnijdingen van de XTC (MDMA is werkzame stof). Bijvoorbeeld pijnstillers, caffeïne of MDMA bijproducten. Maar ook de de maaggezondheid voorafgaand aan het gebruik.
Hyponatriemie: te laag natrium in het bloed: een bekende bijwerking van XTC. Dit maakt teveel water drinken overigens gevaarlijk en een extra aandachtspunt. Vrouwen zijn hier wat gevoeliger voor.
• Leverfunctiestoornis. Er zijn zelfs levensbedreigende leverontstekingen door XTC ontstaan, dus lichte varianten zijn denkbaar.
• Psychische oorzaken, zoals angst of conditionering: met dit laatste wordt bedoeld dat jouw onderbewustzijn wordt herinnert aan die keer dat misselijkheid ontstond en dat je een flashback krijgt.
​​​​​​​
Wat kan je doen? Een middel tegen misselijkheid domperidon of een zuurremmer zoals omeprazol is te proberen. Met betrekking tot de flashback: je kan naar een feest gaan en dan geen XTC/MDMA nemen om de misselijkheid weer 'af te leren.' Onderzoek verder bij jezelf wanneer het weg is en wanneer het opspeelt. Laat weten hoe het gaat zodat we hier allemaal van leren.

Vriendelijke groet,

Calvin & Gerard

03 augustus 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG