Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Welke vitamine supplementen kun je het beste na gebruik van xtc nemen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,  

Je vraagt je af welke vitamine supplementen je het beste kunt nemen na XTC gebruik. Het is goed om in je achterhoofd te houden dat supplementen nooit de risico's van XTC kunnen neutraliseren.  

Tijdens het gebruik van MDMA wordt de oxidatieve stress in het lichaam verhoogd. Oxidatieve stress is een fenomeen dat vrijwel altijd in het lichaam plaatsvindt. Het ontstaat doordat bepaalde moleculen vrijkomen, namelijk vrije radicalen. Deze vrije radicalen bevatten ongepaarde elektronen, waardoor ze snel reageren met elektronen van andere moleculen met als gevolg dat deze kapot gaan. Wanneer dit proces in de hersencellen plaatsvindt, kan dit leiden tot schade die niet zo makkelijk te herstellen is als bij de cellen in de rest van ons lichaam. Anti-oxidanten uit gezonde voeding of uit supplementen (zoals vitamine c, melatonine, Q-10, alfa-lipozuur) kunnen -in theorie- deze stress verminderen. Anti-oxidanten bevatten namelijk elektronen die makkelijk reageren met de vrije radicalen. Hierdoor worden deze uitgeschakeld en kunnen ze - in theorie- geen/minder schade veroorzaken.  

Door het gebruik van XTC/ MDMA kan de serotonine in je hersenen tijdelijk uitgeput raken. Door de serotonine aanmaak te verhogen, kan de voorraad misschien sneller herstellen. L-tryptofaan is een voedingsstof die daarbij zou kunnen helpen. Neem L-tryptofaan pas 24 uur na je laatste dosis MDMA, anders kun je serotoninesyndroom krijgen. 

Om de kans op (hersen)schade zo veel mogelijk te beperken, is het goed om maximaal 1 tot 1,5 mg MDMA per KG lichaamsgewicht aan te houden. Dit advies is veel belangrijker dan het slikken van supplementen. Er is geen verantwoorde gebruikershoeveelheid. Het gebruik van XTC brengt altijd risico's met zich mee. Het is handig om even onze info over XTC te bekijken. 

Ik hoop je vraag hiermee te hebben beantwoord. 

Met vriendelijke groet, 

Mascha 

04 augustus 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG