Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi, Ik heb binnekort een festival en wil graag xtc gebruiken. Ik heb nu 4 xtc gebruikt waarvan 3 keer op een festival en 1 keer thuis. De eerste 2 keer (op een festival) waren echt super, nergens last van gehad. Nou heb ik bij de laatste 2 keren gebruik gehad dat ik moest overgeven, of dit nou tijdens de opkomst of piek was kan ik mij niet meer herinneren. De laatste keer in de thuis-setting weet ik nog wel dat het bij elke keer bijnemen gebeurde en ik uiteindelijk ook een soort misselijk bleef, die keer daarvoor ben ik na het overgeven gewoon gestopt. De dosering was naar mijn weten niet te hoog omdat ik +/- 60 kilo weeg en we pillen hadden van 220-250 mg, ook neem ik enkel (kleine)kwartjes (bijnemen om de 2/3 uur als ik nuchterder wordt). Enkel bij de tweede keer heb ik binnen 5 uur een hele pil geslikt, maar hier heb ik dan niet overgegeven. Nu ben ik bang dat ik op dat festival weer over moet geven omdat ik denk dat dit echt mijn stemming kan verpesten. Dus ik vroeg mij af of er dingen zijn die ik tegen de misselijkheid en het kotsen kan doen? (Ik heb trouwens ook wel eens miauw en speed gebruikt, bij deze drugs heb ik geen last.) Groetjes!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je geeft aan dat je bij het gebruik van xtc soms over moet geven. Je vraagt je af wat je kan doen tegen de misselijkheid en het overgeven.

Om te beginnen raad ik je aan om de richtlijn voor het doseren van xtc te volgen. Dat is niet meer dan 1 tot 1,5 mg MDMA per KG lichaamsgewicht. Als je deze dosering aanhoudt, is de kans groot dat je het fijne en euforische gevoel van xtc ervaart. Wanneer je meer doseert is de kans op de minder fijne effecten als tandenknarsen, het aanspannen van je spieren en misselijkheid groot. 

Ook moet je er rekening mee houden dat de drug zelf nooit alleen het effect bepaalt. Het effect wordt beïnvloedt door de drug, set en setting. De set gaat over hoe je je op dat moment voelt. Wanneer je al tegen gebruik op ziet door eerdere ervaringen waarbij je misselijk werd, zal dat een negatieve invloed hebben op het uiteindelijke effect. De setting gaat over de omgeving waarin je gaat gebruiken. Zijn de mensen waarmee je naar het festival gaat personen die je vertrouwt en zullen zij op je letten op het moment dat jij je niet zo goed voelt. 

Het kan helpen om enkele uren voor gebruik een lichte maaltijd te eten. Hierdoor wordt de maag minder geïrriteerd door de xtc. Neem voldoende rust op het moment dat je toch misselijk begint te worden. Lees meer tips op onze pagina over xtc en misselijkheid.

Ik hoop je vraag hiermee te hebben beantwoord.

Met vriendelijke groeten,

Mascha 

 

05 augustus 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG