Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi! Ik zou graag voor een feestje ritalin en mdma willen combineren. Ik heb geen ADHD, dus ritalin zou voor de energie zijn, en mdma voor het vage. Mijn vraag is, kan dit?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je bent benieuwd of je Ritalin (methylfenidaat) en MDMA kan combineren. Dat kan, maar het brengt wel extra risico's met zich mee. Als je drugs gaat combineren, geeft dat onvoorspelbare effecten.

MDMA zorgt voor een verhoogde concentratie serotonine, noradrenaline en dopamine in de (synaps van de) hersencellen. Omdat beide middelen inwerken op het dopaminesysteem, kan het tot overstimulatie van het centrale zenuwstelsel leiden. Gevolgen hiervan zijn hartritmestoornissen, ademhalingsproblemen en een gevaarlijk hoge bloeddruk. Het is voor het lichaam dus extra riskant.

Dan even over Ritalin. Dat kan een opwekkende werking hebben. Het kan ook voor een verhoogde concentratie zorgen. Tegelijkertijd kan het als partydrug ook wel vervelende bijwerkingen hebben. Onrust, trillerig of gespannen zijn. Dat kan er voor zorgen dat je juist een minder fijne trip hebt van de MDMA. De kans op angstklachten tijdens de trip zijn dus ook hoger.

Even terug komen op je vraag, kan het? Ja, maar de risico's zijn onvoorspelbaar en groter. Dus of het je iets gaat opleveren, dat vraag ik mij af. XTC kan de effecten van Ritalin overstemmen.

De volgende vraag is, wat maakt het dat je dit wil combineren? MDMA is een drug dat zowel een opwekkend effect als een tripachtig effect kan hebben. Jij ervaart blijkbaar niet het opwekkende effect. De vraag is natuurlijk, hoe komt dat? Het antwoord daarin is vaak te vinden in de zogenaamde drugs, set of setting. Lees deze pagina even door, samen met onze pagina over xtc. Ik denk dat je met die info inzicht krijgt over waarom het voor jou niet (of minder) het gewenste opwekkende effect geeft.

Groet,

Dion

05 augustus 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG