Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo! Afgelopen weekend ben ik naar een festival geweest. Hier heb ik voor het eerst 4m gecombineerd met een pilletje. De pillen waren 160mg. Toen we om 1 uur aankwamen hebben we om het anderhalf uur een kleine hoeveelheid 4m gehad om het wachten tot het pilletje wat dragelijker te maken. Toen het 16:30 was hebben we ons eerste halfje genomen. Het duurde heel erg lang voordat we wat merkten maar toen het eenmaal begon te werken stonden we eigenlijk alleen strak.. geen euforisch gevoel, geen drang om te praten met anderen maar wel om te beuken.. we waren alleen opgepept maar hadden niet het "lekkere" gevoel waar iedereen een pilletje voor doet. Mijn vraag is dan komt dit door de 4m? Of was de pil niet goed ? (Ik heb me gehouden aan de 3 maanden regel?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Bedankt voor je vraag. Goed dat je even checkt bij ons waar het mee te maken heeft. Ik kan je direct al vertellen dat er geen eenduidig antwoord is. Het kan met meerdere dingen te maken hebben.

Zo kan het gebruik van de 4-mmc een grote rol spelen in de minder euforische trip die je normaliter wel hebt. Dat is ook o.a. een van de onvoorspelbare factoren die het combineren van middelen met zich meebrengen. Middelen kunnen elkaar beïnvloeden namelijk. Zo versterken sommige middelen elkaars effect, maar kunnen ze elkaar ook in de weg zitten. In hoeverre dit precies bij 4-mmc werkt weten we simpelweg niet, omdat er nauwelijks onderzoek naar gedaan is. Wel weten wij van beide middelen dat ze invloed hebben op de receptor 5-HT2A receptor in de hersenen die betrokken is bij de serotonine huishouding in je hersenen.

Wil je dit liever niet nog eens ervaren, combineer dan niet, laat je xtc voorafgaand testen en laat je xtc-pil testen zodat je nauwkeuring kunt doseren en gebruik niet vaker dan eens per drie maanden.

Informatieve groet,

Calvin

 

22 september 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG