Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Niva hier, Ik heb ook deze rare gedachtes na een heftige badtrip. Paniek aanvallen,doodsangst. ELKE DAG al 2 maanden en een paar dagen nu. Heb geen idee wat te doen

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat jij hier ook last van hebt. Merk je in de afgelopen twee maanden dat er een verschil is tussen de heftigheid van de paniekaanvallen? Je bent niet de enige die dit ervaart. Anderen die dit ooit hebben gehad, zijn er ook weer vanaf. Het kan dus gewoon over gaan!

Wat je kan doen om het over te laten gaan, is voor ieder weer anders. Maar het komt wel altijd op het zelfde neer. Namelijk je hoofd en je lichaam rust geven. Alles bij jou staat nu in een stressmodus. Dat is erg vermoeiend. Maar de oplossing zit in het proberen tot rust te laten komen van je hoofd en je lichaam. Hoe je dat kan doen, is voor ieder weer anders.

Het zit vaak wel in de zogenaamde 'drie R's'. Rust, regelmaat en reinheid. Rust spreekt aardig voor zich, bijvoorbeeld stress zoveel mogelijk vermijden, goed slapen etc. Regelmaat gaat over een goed ritme. Bijvoorbeeld elke dag proberen dezelfde tijd te gaan slapen en op te staan. Maar ook op vaste momenten even een rustmoment pakken en jezelf die gunnen. Reinheid gaat bijvoorbeeld over om leren gaan met stress, maar ook geen alcohol en drugs gebruiken. Het liefst ook zo min mogelijk koffie/energydrink en niet roken. Dat levert namelijk een lichamelijke stressreactie op. Meer tips kan je vinden op onze pagina over omgaan met angst en paniek na een bad trip.

Met deze aanpak zal je merken dat je klachten langzaam minder worden. Maar, je hebt er ook wel al een lange tijd last van. Je bent ook van harte welkom om een afspraak te maken bij ons telefonisch spreekuur.

Succes en een hartelijke groet,

Dion

07 november 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG