Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, ik begin vanaf nu aan verapamil 120 mg. Dit om een maandje uit te proberen of hier mijn hartslag van omlaag gaat. Mijn hartslag nijgt namelijk vaak naar de hoge kant (altijd rond de 100 slagen per minuut) Ik heb op koningsdag een feestje gepland staan waar ik graag een kleine hoeveelheid xtc zou willen gebruiken (kwart) Nu is mijn vraag kan dit? Mijn cadioloog raad dit af maar zonder reden. (Haar woorden: een cardioloog zal nooit voorstellen je medicijnen een dag niet te nemen om xtc te gebruiken) Ik had namelijk ergens gelezen dat je dan je dosis van die dag zou kunnen overslaan. Graag krijg ik advies!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Sorry voor het te late antwoord. Hoe is het gegaan, waar koos je voor?

Je kreeg een te verwachten antwoord van de cardioloog. Helaas.

Verapamil heeft vaak bijwerkingen. Dan komen voor: vertraagde hartslag, blozen, te lage bloeddruk. Hoofdpijn, duizeligheid. Obstipatie, misselijkheid. Oedeem (vochtophoping).  Heb of had je daar ook last van? In dat geval is je 'set' om te gebruiken niet optimaal.  Ook als je aan angstklachten lijdt niet.  Lees hier wat meer over 'zo veilig mogelijk gebruik.'

Er zijn verder geen gevaarlijke wisselwerkingen tussen xtc en Verapamil. Maar we weten niet wat de combinatie van hartslagverlaging door verapamil, met hartslagverhoging door xtc precies voor gevolgen heeft. Een dag overslaan zou niet eens per se nodig zijn geweest.

Toch zou ik heel voorzichtig zijn en zo min mogelijk gebruiken van tevens geteste xtc en de ervaring toch ook eerlijk aan je cardioloog vertellen. Er is gewoon niet genoeg bekend over de combinatie. Daarom zijn we blij met het horen van jouw ervaringen.

Verder in het algemeen: het kan interessant zijn om te gaan zoeken naar onderliggende stress. Die is in staat om de hartslag te verhogen.  Het hoeft niet natuurlijk maar wie weet.

Mvg,

Gerard A

drugsarts

 

 

22 mei 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG