Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ik gebruik nu 5 jaar lang methylfenidaat, op recept vanwege adhd, wil er binnenkort mee stoppen. Zaterdag heb ik een feest en wil ik na 6 jaar nog eens gebruiken, cocaïne of xtc. Gewoon eenmalig. Maar hoe lang mag ik van te voren geen methylfenidaat gebruiken.? Zo dat er buiten de normale risico’s geen ongewenste effecten ontstaan vanwege de adhd medicatie. Ik gebrui overigens de langwerkende medicijnen.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Heb je het stoppen van methylfenidaat besproken met je (huis)arts? Vaak is het helpend om dit in overleg te doen, omdat het in één keer stoppen soms wat vervelende klachten kan geven. Bijvoorbeeld misselijkheid of rillerig zijn. Heel soms kan het ook heftige vermoeidheid of verwardheid veroorzaken.

Het zou mooi zijn on minstens twee dagen de medicatie niet te gebruiken. Maar wel belangrijk om goed bewust te zijn van je zogenaamde gebruiksset. Dat gaat over hoe jij in je vel zit. Lichamelijk en mentaal. Heb je sinds het stoppen bijvoorbeeld last van overprikkeling? Dat kan een bad trip veroorzaken. Check ook nog even wat andere info van onze arts: xtc en ADHD medicatie.

Met hartelijke groet,

Dion

 

22 mei 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG