Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik ben vandaag begonnen met de antibioticakuur doxycycline en moet deze 7 dagen lang 2 keer per dag slikken. Echter ga ik zaterdag naar een festival waar ik al heel lang naar uit kijk en ben ik van plan daar mdma of xtc te gebruiken. Niet al te veel gewoon een klein beetje. Kan dit kwaad?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Lees allereerst de pagina over XTC & antibiotica.

Het antibioticum doxycycline heeft soms bijwerkingen die lijken op bijwerkingen van stimulerende drugs zoals: droge mond, misselijkheid, braken, diarree en hoge bloeddruk. Heb je last van bijwerkingen dan kunnen ze versterkt worden.

Zorg altijd dat je goed in je vel zit van tevoren en dat je een lage dosis neemt. Ben je niet helemaal fit, bijvoorbeeld omdat je pijn hebt, dan heb je een grotere kans op een onprettig effect of een bad trip. Dat op zich is al een reden om het gebruik uit te stellen. Als je nog pijn hebt en/of ziek bent en/of veel bijwerkingen houdt, is het advies om niet te gebruiken i.v.m. het verhoogde risico op fout gaan (de bad trip). Zie drug, set en setting. Er zijn verder gevaarlijke geen wisselwerkingen bekend. 

Groeten,

Eline

29 augustus 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG