Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Man 28 jaar, 85 kg De laatste tijd heb ik matige ervaringen met xtc. Ik merk dat ik steeds meer nodig heb om hetzelfde te voelen en binnen een klein uurtje voel ik hem al uitwerken. Laatst zat ik op een feestje in totaal 4 pillen weg te slikken van 250 mg bijvoorbeeld, met nog steeds niet helemaal hetzelfde voelen van wat ik gewend ben. Ik vermoed dat mijn lichaam er te gewend aan geraakt is sinds ik het bijna elke maand gebruik. (Misschien hebben jullie nog tips om dat lekkere euforische energieke en liefdes gevoel terug te krijgen? Of toch misschien een paar maanden pauzeren?) Dus ik ben bezig met een vervanger en ben op miauw miauw uitgekomen. Ik heb het gekocht onder de naam 4mmc/miauw miauw. Maar ik had al begrepen dat je er niet echt vanuit kan gaan of je 3mmc of 4mmc koopt. Ik heb het niet getest. Gisteren heb ik het voor het eerst 100 mg oraal geprobeerd bij mij thuis in een chille setting. Ik merkte voornamelijk dat ik een hoog hartslag had en dit maakte mij wat onrustig. Een paar uur later voelde ik nog steeds die hoge hartslag. Toen besloot ik een feest setting op te zoeken en nam daar 50mg bij. Dit beviel me veel beter. Toen ik uit gefeest was was ik dood moe, maar ik kon maar niet slapen. Mijn hartslag was nog steeds aan de hoge kant en ik wilde echt heel graag slapen. Dit maakte mij onrustig waardoor mijn hartslag hoog bleef voor 3 uur lang. Zelfs met xtc val ik sneller in slaap. Ik was verder niet benauwd en had geen pijn of druk bij mn borst. Mijn vraag is of dit verhoogt hartslag normaal is? Of zat ik mij onnodig druk te maken en de drug zat zit te versterken? Kan ik ook L-Tryptophaan gebruiken voor herstel net zoals bij xtc? Zijn er nog andere supplementen die ik kan gebruiken om beter in slaap te vallen of wat rustiger te voelen? Zal ik een andere of vergelijkbare ervaring hebben als ik 3mmc probeer? Alvast bedankt

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik lees een aantal vragen in je bericht. Je wilt wat weten over het wegblijven van effect bij xtc, verhoogde hartslag bij gebruik van 3-mmc of 4-mmc en het herstel na gebruik. 

Eerst even over het xtc gebruik en het wegblijven van effect. Zoals je zelf al aangaf, heb je een behoorlijke kans dat je lichaam min of meer gewend is geraakt aan de stof en dat je daarom niet meer hetzelfde ervaart als eerder. Je doseert hoog; je geeft aan dat je laatst op één avond voor 1000 mg aan xtc hebt geslikt. Het euforische/gelukzalige gevoel blijft weg terwijl je wel de risico's behoorlijk vergroot door zo hoog te doseren. Een ander aspect wat ervoor kan zorgen dat het niet meer werkt is dat er onvoldoende tijd zit tussen het gebruik. De meeste mensen doseren tussen de 1 tot 1,5 mg mdma per kilo lichaamsgewicht. Meer daarover weten? Kijk even op onze pagina over xtc.

Het niet meer ervaren van de effecten wordt ook wel de 'loss of magic', genoemd. De loss of magic heeft waarschijnlijk te maken met de anticipatie die je op de drug hebt. De eerste keren dat je gebruikte was het gevoel nieuw, iets dat je nog nooit eerder ervaren hebt. Op het moment dat je vaker gebruikt weet je wat er te wachten staat. De verwachting die heb van een drug is een belangrijk onderdeel van je gebruiksset. De verwachting heeft dus een behoorlijke invloed op het daadwerkelijke effect.

Je hebt geëxperimenteerd met miauw miauw, dit is een zogenaamde designer drug. Designerdrugs zijn nieuwe stoffen waarover nog weinig of niets bekend is wat betreft de risico's (op de korte en lange termijn). Je bent bij gebruik van deze middelen je eigen proefkonijn. Je noemt zelf al dat 3-MMC of 4-MMC vaak vervuilingen heeft. Deze vervuiling is niet alleen de verwisseling van 3-mmc of 4-mmc, ook andere vervuilingen komen veel in deze samples voor. De enige manier om zeker te weten wat er in jouw sample zit is door te laten testen. Dit kan anoniem bij een van de testpunten in Nederland. 3-MMC en 4-MMC behoren tot de canthinonen stofgroepen. Van deze middelen kan de hartslag omhoog gaan. Dat je het zelfs na drie uur nog merkte kan te maken hebben gehad met de stimulerende effecten van het middel. Én daarnaast, op het moment dat je er erg op let, kan je de versnelde hartslag ook aanwakkeren; doordat je je mogelijk zorgen maakt gaat je hart weer sneller kloppen. Hoe dan ook, het is een bijwerking die we van gebruikers vaker horen. 

Verder kan ik je helaas niet adviseren over wat te nemen om je hartslag weer wat omlaag te krijgen. Meer middelen nemen kan onvoorspelbare effecten met zich mee brengen. Dat raad ik dus altijd af. Wat wel kan helpen is proberen om je hartslag op een natuurlijke manier omlaag te brengen: meer letten op rustig ademhalen of ademmeditaties kunnen daarbij helpen. Ook het slapen goed inleiden: geen harde muziek in de periode daarvoor en niet teveel andere zaken waar je onrustig van wordt. 

Als je L-tryptofaan neemt na xtc gebruik let er dan op dat je dit pas 24 uur na je laatste dosis xtc inneemt, anders kun je serotoninesyndroom ontwikkelen. 

Hopelijk kun je iets met deze informatie. Je kunt altijd nog een bericht sturen. 

Groet,

Celeste

02 februari 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG