Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, ik heb net het stukje gelezen metranudazol met drugs. Ik heb zelf een kuur met die antibiotica, maar met Koningsdag wil ik wel graag een beetje in de sfeer komen met al mijn vrienden. Door de weeks drink ik geen slokje alchohol alleen in de weekenden. Tijdens de kuur zal ik niks gaan drinken, maar met Koningsdag wil ik het liefst een uitzondering maken… wat kunnen jullie mij als tip geven? Ik snap dat alcohol of drugs beide niet goed zijn, maar aangezien ik verder tijdens de kuur helemaal niks drink of gebruik vraag ik mij af of 1 dag met 1 xtc pilletje mijn kuur kan verstoren… wat is het het minst erg om tijdens Koningsdag een beetje te gebruiken, xtc of alcohol ( wijn ) ?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Volgens onze arts is er geen gevaarlijke wisselwerking tussen metronidazol en de xtc. Maar je loopt wel verhoogde risico's en het gebruik van drugs (ook alcohol) kan ervoor zorgen dat dit het herstel in de weg staat. Wanneer je xtc (MDMA) gebruikt, heeft je lichaam tijdelijk een verminderd immuunsysteem en kan het langer duren alvorens je ergens van geneest. Meer informatie hierover lees je op onze FAQ over antibiotica en xtc.

Wil je zo snel mogelijk herstellen van de infectie? Gebruik dan liever geen xtc. De bijwerkingen van de medicatie kunnen groter zijn door het gebruik van xtc. Dit geneesmiddel heeft vaak bijwerkingen van schimmelinfecties. Soms komen deze bijwerkingen ook nog voor (zie bijsluiter of apotheek.nl): misselijkheid, braken, buikpijn, diarree. Hoofdpijn, duizeligheid, slaperigheid, coördinatiestoornissen, (bij intensieve of langdurige behandeling) meer zeldzame bijwerkingen waaronder depressie, prikkelbaarheid. Voorbijgaande visusstoornissen. Beschadiging/verlies van gehoor, tinnitus. Somberheid.

Deze bijwerkingen van de medicatie kunnen dus versterkt worden door het xtc-gebruik. De medicijnen kunnen mogelijk ook je dip van de xtc versterken. Hoe zit je nu in je vel? Lichamelijk en geestelijk? Als jij je niet 100% goed voelt, dan kan je beter niet gebruiken. De kans op vervelende klachten of een bad trip is dan groter. Is niet gebruiken voor jou geen optie? Zorg er dan voor dat je dosering zo laag mogelijk is en dat je de andere harm-reduction tips volgt.

Tot slot kan ik geen vergelijking voor je maken of het beter is om alcohol te drinken of om xtc te gebruiken. Het is appels met peren vergelijken. Het heeft beide invloed op de antibiotica.  Vervelende bijwerkingen met alcohol kan zijn een rood gezicht, misselijkheid, benauwdheid, hoofdpijn, zweten en verwardheid. Dit risico is er ook al bij kleine hoeveelheden alcohol.

Vriendelijke groet, 

Calvin 

26 april 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG