Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ik heb nu twee keer in mijn leven nu XTC gebruikt. De eerste keer had ik over de hele avond/nacht over 10 uur 1 hele xtc pil. Ik kreeg echter halverwege lichte hoofdpijn en daarna heftiger, vergelijkend met een migraine aanval, en daarna misselijk met overgeven. Ik had toen ook erg veel gedronken en mijn vrienden (die meer ervaring hebben) schreven het af als watervergifteging achteraf en ik ook. Nu was gisteravond mijn tweede keer met wat meer mensen. Gezellig groep, tripsitter er bij en die hield alles bij. Ik begon met 3/4 4F en na 2,5u kwartje X, na 2 uur weer een kwartje en daarna na 2 uur weer. Ik dronk normal, niet te veel. Echter weel kreeg ik lichte hoofdpijn wat naar migraine werd met misselijk en overgeven. Hoe kan dit? Ik weet dat dit een bijwerking is van MDMA, maar ik nam niet te veel en had goed gegeten. Is dit te voorkomen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Wat vervelend dat je hier last van hebt gekregen. De klachten die je omschrijft kan inderdaad met een watervergiftiging te maken hebben. Eigenlijk klopt die benaming niet helemaal. Het betreft namelijk hyponatriëmie. Met andere woorden, een onjuiste balans tussen zout en vocht in je lichaam. Door mdma (=xtc) ga je vocht vast houden. Dat in combinatie met moeilijk kunnen plassen, het gevoel hebben uitgedroogd te zijn en een vrouw zijn, maakt een watervergiftiging een risico. Zeker wanneer je over tien uur één pil gebruikt. Maar niet alleen weinig water drinken helpt, maar ook af en toe wat eten. Zoals zoute dropjes of een pizza. Het advies is altijd om nooit meer dan 1 glas per uur te drinken als je xtc op hebt.

Heb jij je drugs laten testen? Weet je hoe sterk het is? Doorgaans bevat een pil zo'n 180mg mdma. Niet ongebruikelijk zijn pillen met meer dan 200mg. Dat is voor één persoon op één dag/avond sowieso te veel.

Verder, om de twee uur kwartjes nemen is sowieso niet zo handig, na ~5 uur is de mdma uitgewerkt en kan je bijnemen tot je een ons weegt, maar ga je alleen maar de vervelende effecten krijgen zoals hoofdpijn en misselijkheid.

Even terug komen op je vraag, ja, je klachten zijn te voorkomen. Combineer niet, 4-fa kan sowieso al voor heftige hoofdpijn zorgen. Wij raden het combineren van mdma + 4-fa absoluut af omdat de kans op vervelende op onvoorspelbare bijwerkingen veel groter wordt. Ben je bekend met dit risico op hevige hoofdpijnen en zelfs hersenbloedingen bij 4-fa? Lees hier meer over de risico's.

Laat je drugs testen en ga jezelf inlezen hoe je de risico's beperkt. Dit kan je goed terugvinden op onze website. Veel gebruikers denken er van alles over te weten en expert te zijn. Maar vaak betreft het fabeltjes. Ga dus niet alleen af wat je vrienden er over zeggen maar doe zelf onderzoek. Bijvoorbeeld over hoe je het beste kunt doseren.

Wil je dus volgende keer deze klachten voorkomen: combineer dan niet met andere drugs en doseer xtc binnen de richtlijnen van xtc en gebruik niet vaker dan 1x per 2 a 3 maanden om voldoende te kunnen herstellen.

 

Met hartelijke groet,

Dion

19 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG