Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb 2 keer MDMA gebruikt. Nu slik ik sinds een paar maanden Bupropion (1 maal daags 150 mg). Is bupropion te gebruiken in combinatie met MDMA? En zijn er andere middelen die ik kan gebruiken in deze combinatie? Bv hasj/wiet, paddo's?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

De combinatie van Bupropion en XTC/MDMA is inderdaad geen goede. Onze arts, Gerard, heeft daar eerder een antwoord over geschreven. Het antwoord gaat echt over de wisselwerkingen. Bij onze veel gestelde vragen staat meer algemene informatie over XTC/MDMA en antidepressiva. Bupropion wordt vaak voorgeschreven voor depressieve klachten. Gebruik van MDMA kan deze klachten ook versterker of verlengen.

Tussen cannabis en Bupropion verwachten we geen wisselwerkingen. Al kan de effectiviteit van de Bupropion lastiger te toetsen zijn. Het is immers lastiger te bepalen of een effect van het medicijn of van de cannabis komt. Dat laatste geldt ook voor paddo's.

Paddo's en Bupropion werken beide op het serotonine systeem. Hierdoor wordt de paddotrip veel minder voorspelbaar. Het effect kan veel heftiger worden dan je zou verwachten.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

09 april 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG