Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Wij willen binnenkort XTC (vaak gedaan) gebruiken en kort daarna heb ik truffels (eerste keer) op de planning staan. Online lees ik veel over XTC na truffels maar niet over truffels na XTC. Is dat hetzelfde? Hoe snel na XTC kan je truffels gebruiken? Dank alvast! Groeten,

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Eerst wil ik je iets meer vertellen over de werking van xtc en truffels/paddo's.

Xtc zorgt er kort gezegd voor dat je gehele voorraad serotonine in één keer op raakt. Psilocine, de werkzame stof in paddo's/truffels bootsen de stof serotonine na. Deze stoffen putten je voorraad serotonine dus niet uit. Echter zorgen xtc en truffels er wel voor dat je serotoninereceptoren behoorlijk overbelast worden. Hierdoor kunnen ze zich terug trekken. In de meeste gevallen zal een middel hierdoor minder effectief worden als je kort op elkaar gebruikt. Daarnaast hebben de set en setting ook invloed op het effect van de drugs.

Er zijn echter ook gevallen bekend waarbij het serotoninesysteem juist overgevoelig werd. Hierdoor kan een truffeltrip een week na een xtc-trip juist 'trippiër' worden. Uiteindelijk kan het twee kanten op gaan, maar is het vooral belangrijk om goed bij jezelf te polsen hoe je je voelt. Als je je niet goed voelt, gebruik dan beter niet.

Je geeft aan dat je kort na het xtc-gebruik een keer truffels nemen gepland hebt. In effect kan je misschien kleine verschillen merken. De risico's van truffels kunnen groter worden, omdat je nog moet herstellen van het xtc-gebruik. Zo kunnen er sneller angstklachten optreden of andere vervelende klachten. Een xtc-trip vergt veel van het lichaam en de hersenen en hier moet je even van herstellen. Als je met een verminderde gemoedstoetsand een truffeltrip in gaat kan het risico groter worden op een bad trip. Door een langere pauze tussen het gebruik te houden beperk je de risico's zoveel mogelijk en kun je een trip ook op een prettigere manier beleven. 

Vriendelijke groet, 

Calvin 

18 december 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG