Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Zou je xtc wekelijks kunnen gebruiken met behulp van serotine boosters En zijn der middelen die het zelfde love effect geven als xtc

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Nee dat is geen slim idee.

Als je wekelijks xtc gebruikt met (of zonder) behulp van (serotonine) supplementen, dan is dit ontzettend risicovol en zal niet lang de gewenste effecten blijven geven.

Heel simpel gezegd zorgt gebruik van mdma (=xtc) er voor dat je gehele voorraad serotonine in één avond vrij komt. Je lichaam heeft tijd nodig om deze serotonine weer aan te maken. In theorie zou je deze aanmaak kunnen versnellen door voedingssupplementen als l-tryptofaan te gebruiken. Praktisch is nog niet helemaal duidelijk of dit wel echt zo werkt. Onze vrienden bij Unity hebben er een goed artikel over geschreven.

Doordat er een onnatuurlijk grote hoeveelheid serotonine vrij komt wanneer je xtc/mdma gebruikt, raken serotoninereceptoren overbelast. Hierdoor trekken deze receptoren zich terug. Hierdoor worden ze ongevoelig. Voedingssupplementen kunnen hier niets tegen doen. Alleen rust zorgt dat de receptoren weer naar buiten zullen treden. Het is mogelijk dat receptoren helemaal niet meer naar buiten treden. Hoe vaker je xtc gebruikt, hoe groter de kans.

Frequent gebruik is ook een voorbode voor klachten na drugsgebruik. Lichaam en hersenen hebben twee a drie maanden tussen gebruiksmomenten in echt nodig.

Bij wekelijks gebruik zal je, of je nu supplementen gebruikt of niet, zal je op een gegeven moment de "loss of magic" ervaren. Xtc heeft dan simpelweg niet meer het effect dat het ooit had. Het kan weer terug komen wanneer je jaren lang niet gebruikt, maar dat lukt niet bij iedereen.

Wat maakt eigenlijk dat je wekelijks xtc zou willen gebruiken? Ik begrijp dat het effect heel prettig en leuk is, maar vaak gebruiken zorgt ook dat de keren dat je gebruikt minder bijzonder of memorabeler zijn. Terwijl je met wekelijks gebruik wel een behoorlijk risico neemt. Zijn feesten of partijen zonder gebruik helemaal niet meer prettig voor jou? Wat maakt dat jij die wil om te gebruiken hebt?

Jouw tweede vraag was of er andere middelen waren met een vergelijkbaar 'love' effect. Mdma is een redelijk uniek middeltje. Er zijn wel een aantal Nieuw Psychoactieve Stoffen (NPS) die ook in mindere mate een soort 'love' effect geven. Maar geen doet dat zo sterk als mdma.

Mvg,

Sjoerd

05 januari 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG