Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, mijn vrouw is zonder dat van te voren te zeggen, met een vriendin Choco Bliss gaan gebruiken, en had een urenlange trip beiden hebben gebruikt, er was geen begeleiding. Mijn vraag : hoeveel psilocybine zit er eigenlijk in Choco Bliss, en waarom is dit zo gemakkelijk legaal te krijgen? Ben ik overbezorgd of moet je hier veel zorgvuldiger mee omgaan? Ik krijg het verwijt dat, als ik op de gevaren duidt, ‘een glas whiskey veel gevaarlijker is’.... ik hoop dat jullie antwoord hebben op de dosering vraag van hoeveel en welke werkzame stoffen erin zitten en of dit zonder begeleding gevaarlijk is, en hoe dit legaal kan zijn (psilocybine bewerken mag niet onder de opiumwet?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Over de inhoud van Choco Bliss wordt geheimzinnig gedaan. De website communiceert in de eerste plaats al geen duidelijke ingrediëntenlijst. Gebruikers geven aan dat het in ieder geval psylocybine en caapi bevat en wat andere 'geneeskrachtige kruiden'. Psylocybine is de werkzame stof van truffels en paddo's. Het is mogelijk een bewerking van de psychoactieve truffels die niet onder de Opiumwet vallen. Paddo's op deze manier bewerken tot een product is strafbaar. Bij truffels is het een grijs gebied. Verkopers van truffels, de smartshops, durven het in het algemeen niet aan om dit soort bewerkingen te verkopen. Het product Choco Bliss valt in ieder geval dan wel altijd onder de Warenwet en toezicht door de NVWA. Dan zijn er eisen zoals het geven van voldoende productinformatie. De verkoper mag ook geen ongefundeerde gezondheidsclaims doen.

Drugs, dus ook alcohol, brengen altijd gezondheidsrisico's met zich mee. Een glas alcohol vergelijken met een trip door paddo's of truffels (psilocybine) is eigenlijk niet mogelijk. De risico's liggen namelijk ver uit elkaar. Bij paddo's en truffels liggen de risico's veel meer op korte termijn en psychisch gebied. Zoals een bad trip, aanhoudende angst, depersonalisatieklachten en waarnemingsstoornissen.

Zonder begeleiding is er inderdaad meer risico op een paniekaanval door zo'n intense trip. Maar het kan ook goed gaan. Het hangt er van af hoe de gebruiker in z'n vel zit.  De veilig set en setting is enorm belangrijk. Bij angstige mensen en control freaks is het bijvoorbeeld gevaarlijker. Je moet hopen op een ervaren trainer die er bij een ceremonie zit. Bij een andere vraag hebben wijook wat informatie geschreven over hoe je een betrouwbare ceremonie-aanbieder kan onderscheiden. Zonder zo'n ervaren tripsitter kan het dus zoals gezegd riskanter zijn.

Mvg,

Drugsinfoteam

26 maart 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG