Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi drugsinfoteam, Ik ben een groot fan van 2c-b. Om meer controle te krijgen over de exacte hoeveelheid die ik inneem heb ik 2c-b in poedervorm gekocht. Ik laat al mijn drugs altijd labtesten via de jellinek testservice. Mijn ervaring was nl dat de "spread"op pillen soms groot was en je dus meer/minder dan gewenst in had genomen. Ook vind ik de wachttijd van 1 1/2 uur veel te lang. Ik snuif de 2c-b . Ik heb een hele dure labweegschaal die op 1 mg nauwkeurig af kan wegen. Eerder had ik 2c-b in hydrochloride (HCL) vorm . Deze deed echt behoorlijk zeer als je hem snoof. Ik heb nu 2c-b in waterstofbromide(hbr) vorm . Het doet veel minder zeer merk ik , hoewel hij nog wel vrij "scherp"is voor mijn neus. Nu mijn vragen. 1: wat is de maximum zuiverheid van 2c-b Hbr tov HCL ? De 2c-b Hbr van mij is afgetest op 79% zuiverheid nl. 2: geeft de pijn bij het snuiven aan dat het je slijmvlies beschadigd of is dit meer een reactie op het poeder zelf? Hoe komt het dat Hcl veel pijnlijker is dan Hbr? 3: ik merk dat ik veel beter controle heb over het effect als ik de 2c-b snuif. Zitten er t.o.v slikken meer risico's aan, zoals bijvoorbeeld cardio vasculair door snellere stijging 2c-b spiegel in de bloed? 4: ik snuif ongeveer 1x per maand 20 a 40 mg, soms minder. Is deze frequentie en hoeveelheid schadelijk voor mijn neus? 5: ik merk bij deze frequentie en hoeveelheid 0.0 bijwerkingen de volgende dag en voel me verder prima. Wat is in jullie opinie het gevaar van 2c-b? Ik doel hiermee op lichamelijk klachten, niet op bad trips e.d . mvg psychonaut

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt ervoor gekozen om 2C-B in de hydrobromide zoutvorm (HBr) te gaan snuiven in plaats van de hydrochloride (HCl) vorm. De reden dat je kiest voor snuiven is omdat je soms niet goed kunt doseren met pillen en soms sneller effect wilt. Je vraag je af wat de extra risico’s zijn. Je hebt de ervaring dat het  snuiven van HBr minder pijnlijk is en je wilt weten of het ook minder schadelijk is voor je neus. Tot slot vraag je onze mening over het gebruik en de lichamelijke risico’s.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat het effect van 2C-B niet alleen afhankelijk is van de drug zelf, maar ook van de set en setting. Juist bij een hallucinogeen zoals 2C-B is de set en setting extra belangrijk. Weet dus dat je ook minder effect van 2C-B kunt hebben als de set en setting niet optimaal zijn. 

Je hebt ervoor gekozen om de HBr variant te gebruiken. Hoe weet je zeker dat je 2C-B HBr hebt? De testservice geeft namelijk geen uitslag over welke vorm de 2C-B is. De maximale zuiverheid bij HBr is 76%. Dit is iets lager dan de HCl vorm (88%). Verschillende experts stellen dat HBr vorm in principe niet voor minder irritaties zou kunnen zorgen. Het lijkt er op dat de HCl iets sneller van de 2C-B afvalt. Mogelijk dat dit de reden is dat de HCl meer pijn doet. Het is niet bekend of het minder schadelijk is voor de neus.

Het snuiven van 2C-B is in beide vormen schadelijk voor je neus. Het neusslijmvlies en andere delen van de neus kan van incidentele irritaties van het snuiven gewoon weer genezen. Echter als het regelmatig beschadigd raakt en je blijft doorsnuiven, ontstaan er vaak grotere problemen. Het spoelen van de neus met lauwwarm water en een zoutoplossing kan verlichting brengen na gebruik. Neussprays met actieve stoffen zoals xylometazoline moeten vermeden worden omdat deze ook een belasting voor het neusslijmvlies zijn.

Je wilt weten of er meer risico zit aan snuiven ten opzichte van slikken. Lees meer hierover op onze pagina over de risico's van 2C-B. In het algemeen geldt dat voor veel drugs de risico's verhogen als je ze snuift in plaats van slikt. Dit heeft te maken met het risico voor de neus en dat de drug een sneller effect geeft. Je bereikt sneller een piek en dat geeft een hoger risico op het ontstaan van verslaving. Dat hart- en vaatproblemen op deze manier eerder optreden zou theoretisch kunnen, maar is bij 2C-B niet bekend. We weten wel van gebruikers dat zij bij snuiven sneller vervelende lichamelijk bijwerkingen kunnen krijgen zoals een vervelende bodyload, maagklachten en hartkloppingen. Dit kan ook komen doordat er (onbewust) hogere doseringen worden gesnoven. Er is weinig info bekend van gebruikers over lichamelijke klachten op de lange termijn. De risico's die ook gelden voor andere hallucinogenen gelden ook het snuiven van 2C-B. Soms krijgen mensen na langdurig gebruik van hallucinogenen of bad trips te maken met allerlei klachten na drugs.

Tot slot kan het zo zijn dat er risico's zijn aan het snuiven van de HBr-variant die niet niet bekend zijn. HBr is volgens Trimbos-instituut in ratten toxischer dan HCl. Wat dit betekent voor mensen is onbekend. De kans op onvoorspelbare reacties is groter als je varianten gebruikt waar minder ervaring mee is en op een manier waar je potentieel sneller en meer van binnen kunt krijgen. Wil je de risico’s beperken en toch meer controle krijgen over je dosis? Dan kun je beter de poeder precies afwegen, capsuleren en slikken. 

Met hartelijke groet,

Dion & Ronald 
 

08 november 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG